Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

ABDÜLKADİR ARSLAN, 2 EYLÜL ESKİŞEHİR’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLU OLSUN

ABDÜLKADİR ARSLAN, 2 EYLÜL ESKİŞEHİR’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLU OLSUN
02.09.2021
A+
A-

Turan Teşkilatı Onursal Başkanı ve Aska Grup Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Arslan, 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Arslan, yayınladığı mesajında;

Yeryüzünde Türk Milleti’ni tanımlayacak ve özetleyecek tek bir kelime varsa, o hiç şüphesiz bağımsızlıktır. Zira bağımsızlık, tarih boyunca Türk Milleti için ekmek kadar, su kadar, nefes almak kadar tabii ve zorunlu bir ihtiyacı olmuş ve necip milletimiz, ondan ayrılmamak için asırlar boyunca canlarını feda etmekten çekinmemişlerdir. Eskişehir halkı da Milli Mücadele’de vatanımızın savunulması sırasında her türlü desteği vererek düşmanın püskürtülmesinde büyük kahramanlık ve fedakârlıklar sergileyerek şanlı tarihimize adını yazdırmıştır. 26 Ağustos 1922’de, Büyük Taarruz ve devamında Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın kazanılmasının ardından tarihte eşine az rastlanacak bir vatanseverlik ve kahramanlık mücadelesi sonucu Eskişehir Yunan düşman işgalinden kurtulmuştur. Düşman askerlerinin bir daha geri dönmemek üzere Eskişehir’den ayrıldığı gün olan 2 Eylül, Eskişehir’imizin yeniden doğduğu gün olmuştur. Bu günlerde tarihi gerçekleri bir kez daha hatırlayarak, kardeşliğin, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve beraberlik için mücadeleye devam etmek hepimizin birinci görevidir. Bu duygu ve düşünceler ile Eskişehir’imizin Düşman İşgalinden Kuruluşu’nun 99. Yıldönümü ‘nü en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI