Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Andrey Turchak: Birleşik Rusya, 2023 yılında okul revizyon programının uygulanmasının sonuçlarını Eğitim Bakanı Sergei Kravtsov ile Tüm Rusya genel merkezinde özetleyecek

Andrey Turchak: Birleşik Rusya, 2023 yılında okul revizyon programının uygulanmasının sonuçlarını Eğitim Bakanı Sergei Kravtsov ile Tüm Rusya genel merkezinde özetleyecek
08.12.2023
A+
A-

Andrey Turchak: Birleşik Rusya, 2023 yılında okul revizyon programının uygulanmasının sonuçlarını Eğitim Bakanı Sergei Kravtsov ile Tüm Rusya genel merkezinde özetleyecek

2023,

Genel Konsey Sekreteri, Dzerzhinsk 2 No’lu Okulu ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, etkinliğin 6 Aralık’ta gerçekleşeceğini söyledi.
Bina, yeni okulların inşası için başkanlık programı kapsamında inşa edildi.

“Dzerzhinsk 2 Nolu Okulu, 1931 yılında kurulan şehrin en eski okullarından biridir. Neredeyse 100 yıl içinde birçok adres değiştirdi. Ve ancak bu yıl 3 bin metrekarelik bir binadan 30 bine taşınarak tam teşekküllü bir yeni eve taşınma partisini kutladım. Bugün bu, başkanlık programına göre inşa edilen, Nijniy Novgorod bölgesinin en iyi okullarından biridir” dedi Andrey Turchak .

Parti Genel Konseyi sekreteri, bu tür tesislerin yalnızca bölgelerimizin başkentlerinde değil, aynı zamanda küçük şehirlerde ve kırsal kesimde de görülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

“Burada çocukların tam teşekküllü bir eğitim ve boş zaman geçirmesi için her şey var: laboratuvarlar, modern ekipmanlarla donatılmış fizik derslikleri, tiyatro stüdyosu, spor, jimnastik ve antrenman odaları, koreografi salonu, yüzme havuzu, dövüş sanatları merkezi, Birleşik Rusya partisinin projesine göre, sambo dersleri de dahil olmak üzere etkinlikler düzenleniyor,” dedi partinin Genel Konseyi sekreteri.

Ona göre, son beş yılda Nizhny Novgorod bölgesinde başkanlık programı kapsamında 17 okul inşa edildi.

“15 tane daha inşa ediliyor: Arzamas, Bor, Vyksa, Gorodets, Semenov’da, Fokino ve Ankudinovka köylerinde. Sadece 2024 yılında, yakın zamanda kabul ettiğimiz federal bütçeden bölgeye bu amaçlar için 2 milyar rubleden fazla tahsis edildi” diye ekledi.

Aynı zamanda, Başkanın talimatıyla, büyük ölçekli bir okul revizyon programı da yürütülüyor.

Birleşik Rusya bunu Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte uyguluyor. Nizhny Novgorod bölgesindeki iki okulda çalışmalar tamamlandı, sekizinde hazırlık oranı% 96-99. Yılsonuna kadar hepsi tamamlanacak. İki yıl içinde bölgede 12 okul daha yenilenecek” dedi Andrei Turchak.

Buna karşılık, Dzerzhinsk şehrinin başkanı Ivan Noskov , kesin bilimlerin derinlemesine çalışıldığı okulların bugün her zamankinden daha önemli olduğunu belirtti.

“Bu sadece fizik ve matematik değil, aynı zamanda kimya da olabilir; özellikle Kulibin özel ekonomik bölgesinin genişletilmesi ve Eko-Teknopark inşaatı ışığında işletmelerin kimya uzmanlarına ihtiyacı var. Kentte yeni sosyal kurumların geliştirilmesi ve inşa edilmesinin henüz başlangıcındayız” dedi.

Partinin Devlet Duması seçimlerini kazandığı Birleşik Rusya’nın halk programı 351 madde içeriyor. Bunların uygulanması 2021’den 2025’e kadar planlanıyor. Belgenin oluşturulmasına ülke genelinde 2,5 milyondan fazla Rus katıldı. Bölge sakinleri, sosyal kurumlarda ve adaylarla yapılan toplantılarda doldurulabilecek anketler aracılığıyla tekliflerini internet üzerinden sundu.

Birleşik Rusya’nın Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü okul revizyon programı, partinin halk programının bir parçası ve 2021’de Birleşik Rusya Kongresi’nde Başkan tarafından başlatıldı. Yaklaşık 7.300 okul buna katılıyor. Tasarımdan kabule kadar işin tüm aşamaları, Birleşik Rusya ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bölgelerde oluşturduğu ana merkez tarafından kontrol ediliyor. Bu yıldan itibaren programa yeni bölgeler de katılıyor.

Birleşik Rusya, programın uygulanması için federal bütçe fonlarının tahsisini sağladı.

Başkan Vladimir Putin, Federal Meclis’e hitaben yaptığı konuşmada, bu yılın sonuna kadar revizyon programı kapsamında yaklaşık 3,5 bin okul binasının hizmete açılmasının ve 2019’dan 2024’e kadar olan dönemde 1.300 yeni okul binasının inşa edilmesinin planlandığını kaydetti. okullar. Güncellenen eğitim kurumlarının çoğu kırsal alanlarda bulunmaktadır.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#bölgeler
#Nijniy Novgorod Bölgesi
#revizyon
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-edinaya-rossiya-podvedyot-itogi-realizacii-programmy-kapremonta-shkol-v-2023-goda-na-vserossijskom-shtabe-s-ministrom-prosvesheniya-sergeem-kravcovym

 

 

 

REKLAM ALANI