
Akkuş Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Akkuş Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Akkuş, mesajında şu ifadelere yer verdi;
8 Mart 1977 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit haklar tanınmış ve bu tarih tüm dünyada, bir farkındalık oluşturmak için ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanıla gelmiştir. Günümüzde kadın haklarının uygulanmasında ulaşılan seviye, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen unsurlar arasında sayılmaktadır.
Kadınların haklarına geçmişten bu yana önem vermiş olan ülkemizde son yıllarda kadın erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda çok önemli adımlar atılmıştır. Bu bağlamda anayasanın 10.maddesine “Kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” ibaresi eklenmiştir.
Bir memleketin, nüfusunun yarısını oluşturan kadınların gücünü kullanmaksızın refaha ulaşılabilmesi ve sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlaması mümkün değildir. Emeğin, bereketin ve üretimin sembolü kadınlarımızın daha fazla güçlenmesi, kalkınmanın öznesi olması gerektiği inancındayım.
Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Alınan adli tedbirler ve güvenlik önlemlerine rağmen devam eden kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir.
Bu düşüncelerle, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere sevginin, fedakârlığın, vakarın sembolü olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularla kutluyor, onları sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
AZİZ AKKUŞ-DİYARBAKIR

«Единая Россия» и фонд Росконгресс подписали на ПМЭФ соглашение о сотрудничестве

Moskova’da MGER ve Gönüllü Şirketi aktivistleri, Büyük Britanya Kralı’nın doğum günü şerefine Moskova’da düzenlenen büyükelçilik resepsiyonuna karşı protesto düzenledi

Birleşik Rusya Yüksek Parti Okulu’nda ön seçim kazananlara yönelik yüz yüze eğitim tamamlandı

Irina Yarovaya: “Anı Mum”, Sovyet asker-kurtarıcısına ve ülkeyi savunan herkese duyulan şükran ve hayranlık ateşidir

Евгений Ревенко: «Единая Россия» оперативно приступит к законодательной реализации задач Президента по развитию платформенной экономики

«Единая Россия» выдвинула Сергея Ситникова кандидатом на выборах губернатора Костромской области