Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

AZİZ AKKUŞ `TAN BERAT KANDİLİ MESAJI

AZİZ AKKUŞ `TAN BERAT KANDİLİ MESAJI
17.03.2022
A+
A-

Gelişim ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Danışmanı Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akkuş, Berât Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bu geceler, kulluk bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Rabbimizin rızası doğrultusunda yön vermeye karar verebileceğimiz fırsat geceleridir” dedi.

Akkuş, şöyle devam etti:

Ramazan ayının müjdecisi olan Berât Kandili’ni idrak edeceğiz. Berât Kandili, Müslümanların, Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri önemli gecelerden biridir. Günah, borç ve cezadan kurtulmak anlamına gelen berât, günahlardan arınmayı ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahi af, mağfiret ve rahmet temennilerinin yoğun bir şekilde yaşanması gereken anlardır.

Yüce Rabbimiz, bu gecede kendisine samimiyetle yönelen kullarına rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifa kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sınırsız ikramlarına davet etmektedir. Bu konuda Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır; “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tevbe eden, tevbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim! Yok mu başka isteği olan ona istediğini ihsan edeyim!’”

Berât Gecesi’ni idrak eden herkes, Yüce Allah’ın; “…Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” müjdesine kulak vererek özüne dönmeli, günah ve kusurlarından dolayı tevbe etmeli, bundan sonraki hayatını daha da güzelleştirme kararını vermelidir.

Öyleyse bu gece vesilesiyle günahlarla kirlenen gönül dünyamızı temizleme gayretinde olalım. Unutmayalım ki tevbe, gönlü arındırmanın en güzel yoludur. İşte bu sebeple Berât gecemizi ibadetin özü olan dualarla, namazlarla değerlendirmeli ve günahlardan arınmak için Yüce Mevlâ’ya yalvarıp yakarmalı, tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız.

Bu gece vesilesiyle çevremize karşı olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlayalım, ana-baba ve akrabalarımızın kandillerini tebrik ederek, hayır dualarını alalım. Dargınlık ve kırgınlıklara son vererek, kırık gönülleri tamir edelim. Fakir ve muhtaçlara imkânlarımız nispetinde yardım elimizi uzatalım.

Çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, bu gecenin bir şifa olması dileğiyle, Berat Kandilinizi tebrik ediyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de arınmasına, affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI