Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Bakan Ceyhun Bayramov’un Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Ceyhun Bayramov’un Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesine ilişkin basın açıklaması
27.09.2023
A+
A-

 

 

 

No:541/23, Bakan Ceyhun Bayramov’un Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

 

22 Eylül 2023 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, BM Genel Kurulunun 78. oturumunun üst düzey haftası çerçevesinde Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

 

 

 

Görüşmede Azerbaycan ile Rusya arasındaki işbirliği konularının yanı sıra bölgedeki son durum ele alındı.

 

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde uygulanan terörle mücadele tedbirleri sırasında Rus barışı koruma birliği üyelerinin ölümüyle ilgili olarak Rusya Federasyonu’na ve mağdurların ailelerine en derin taziyelerini iletti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve soruşturma tedbirlerinin alındığı bildirildi.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Karabağ bölgesinde uluslararası hukuka aykırı olarak varlığını sürdüren yasadışı Ermeni silahlı gruplarına karşı ülkemizin aldığı terörle mücadele tedbirleri ve Azerbaycan, Rusya ve Azerbaycan liderleri arasında imzalanan Üçlü Bildiri hakkında karşı tarafa detaylı bilgi verdi. 10 Kasım 2020’de Ermenistan.

 

 

 

24 saatten kısa sürede gerçekleştirilen terörle mücadele tedbirlerinin, daha sonraki aşamalarda, hatta çatışma sonrası dönemde bile Ermenistan tarafından finanse edilen ve desteklenen yasadışı askeri varlığın varlığının sona erdirilmesiyle başarıyla sonuçlandığı kaydedildi.

 

 

 

Şu anda, bölgede geçici olarak konuşlanmış Rus barışı koruma birliğiyle koordineli olarak ağır silahlandırılmış Ermeni silahlı kuvvetlerinin silah ve mühimmatına el koymak için tarafımızca pratik adımlar atıldığı dikkat çekmektedir.

 

 

 

Bu sürece paralel olarak Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerle diyaloğu yeniden entegrasyon süreci doğrultusunda ilerlettiğimiz dikkat çekti. Bu bağlamda Bakan Ceyhun Bayramov, terörle mücadele tedbirlerinin hem bölgede huzur ve güvenliğin tesisi hem de Ermeni sakinlerin yeniden entegrasyonu açısından yapılan çalışmaların yoğunluğunu artıracağına inandığımızı ve çabalarımızı sürdüreceğimizi söyledi. belirtilen yönlerde.

 

 

 

Toplantıda iki ülke arasındaki güncel işbirliği gündemine ilişkin diğer konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no54123

 

 

 

 

REKLAM ALANI