Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

BAŞKAN BEYAZGÜL:”MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN”

BAŞKAN BEYAZGÜL:”MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN”
17.10.2021
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, mübarek Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Beyazgül mesajında mübarek Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftasının tüm İslam âlemine barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Başkan Beyazgül:” Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Peygamber Efendimizin doğumunu anarken aynı zamanda bizlere miras bıraktığı değerleri de yaşatmamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Peygamber Efendimizin yürüdüğü bu kutlu yol elbette ki adalet, doğruluk ve güzel ahlak üzerine kuruludur.

Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir Rahmet Peygamberidir. O’nun öğütlerini en güzel şekilde anlamak ve hayatımıza uygulamak durumundayız. O’nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin yoludur.

“Ben güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim” buyuran Hz. Peygamber’in, gerçekten güzel ahlâkla yoğrulmuş hayat tecrübesini araştırmaya, ondan yararlanmaya, her zaman olduğu gibi bugün de çok ihtiyacımız vardır.

Bu vesileyle tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin, ülkemizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası’nı tebrik ediyorum. Bu kutlu haftanın başta İslam âlemi olmak üzere tüm dünyada barışa, kardeşliğe ve huzura vesile olmasını diliyorum” Bu gecenin salgınların, hastalıkların ve her türlü olumsuzlukların bitmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

REKLAM ALANI