Bilimin doğduğu Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı “Uydu ve Drone görüntüleri İle Tarımda Hastalık Tespiti Projesi” Uluslararası ‘WTECH Teknolojide Kadın Derneği’ tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye 2’ncisi oldu.
Tarımı; bilim, teknoloji ile buluşturmak ve verimliliği arttırmak amacıyla Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü tarafından çok amaçlı projeler başlatıldı.
Bu bağlamda tarım şehri Şanlıurfa’da tarım arazilerindeki hastalıkların tespiti için, Drone’lere geliştirilen bir yazılım ile toprak ve bitki analizleri sağlanıyor. Ardından kullanılacak olan tedavi yöntemi sms yolu ile çiftçilere iletiliyor.
Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme de bulunan Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı İbrahim Berkan Aydilek, “Türkiye’yi teknoloji konusunda güçlü bir şekilde, küresel rekabette avantajlı bir ülke haline getirmek için öğrencilerimiz ile birlikte yeni çalışmalar, projeler üretiyoruz. Bu gün aldığımız bu ikincilik ödülü bizlerin ne kadar doğru bir iş yaptığını tekrar göstermiştir.
Öğrencilerimi tebrik ediyorum, sonunda kazanan Şanlıurfa ve Türkiye olacaktır” şeklinde konuştu.
Sonuçlar var: Birleşik Rusya, halk programıyla ilgili raporlamaya başlıyor
St. Petersburg’da, Birleşik Rusya Genç Muhafızları ve Gönüllü Birliği aktivistleri, Stalingrad Savaşı kahramanlarının anısını onurlandırdı
İstanbulda “Azərbaycan Diaspor Gəncləri: Birlik və İnkişaf Forumu” keçirilir
Birleşik Rusya, Irkutsk Oblastı’ndaki Bodaibo’da meydana gelen ve elektrik kesintisi nedeniyle dondurucu soğuklarda ısınma imkanından mahrum kalan sakinlere yardım sağlıyor
Birleşik Rusya’nın desteğiyle, kış drift şampiyonasının ikinci etabı Transbaykal Bölgesi’nde gerçekleştirildi
Nizhny Novgorod’da, Birleşik Rusya, bir rehabilitasyon merkezinden gelen çocuklar için yunus gösteri merkezine bir gezi düzenledi