Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

“Birleşik Rusya”, kripto para piyasasının yasal düzenlemesini ve katılımcılarının haklarının korunmasını savunuyor

“Birleşik Rusya”, kripto para piyasasının yasal düzenlemesini ve katılımcılarının haklarının korunmasını savunuyor
29.03.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya”, kripto para piyasasının yasal düzenlemesini ve katılımcılarının haklarının korunmasını savunuyor
2024,

Madenciliğin yasallaştırılması, federal bütçeye yılda yaklaşık 50 milyar ruble vergi ödemesi getirecek
Dijital Kalkınma Bakanlığı, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Federal Gümrük Servisi, Federal Vergi Servisi ve Federal Antitekel Servisi, yasa tasarısının hızlı bir şekilde kabul edilmesini destekliyor ve savunuyor. Devlet Duma Bilgi Politikası, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Komitesi Başkan Yardımcısı Anton Gorelkin, kripto endüstrisinin ve fintech hizmetlerinin geliştirilmesine ilişkin çalışma grubunun bir toplantısında, Birleşik Rusya tarafından başlatılan madenciliğe dikkat çekti .

“Ekonomik faydalar açık; piyasa oyuncularına göre bu, vergi olarak yıllık 50 milyar rubleye tekabül ediyor. Ayrıca düzenleme, kripto para işlemlerine katılan vatandaşların haklarının korunmasına müdahale eden hukuki belirsizliği de ortadan kaldıracak. Partiyi en çok endişelendiren konu da bu” dedi Anton Gorelkin.

Parlamenter, madencilik sahalarının ülkenin teknolojik gelişimi için gerekli olan yapay zeka teknolojilerinin ve makine öğreniminin geliştirilmesi konusunda etkili bir şekilde çalışabildiğini kaydetti. Ona göre, bu potansiyelin yanı sıra uygar endüstriyel madencilik ve sektördeki lider konumların korunması için uygun yasal çerçevenin derhal benimsenmesi gerekiyor.

Ayrıca Anton Gorelkin, ilgili OKVED kodunu endüstriyel madenciliğe atamak için tasarıda değişiklik yapılmasının önemini belirtti.

“Çalışma grubu katılımcılarının sağlam duruşunun tasarının değerlendirilmesini ileriye taşıyacağını umuyorum. Bu aynı zamanda bu pazardaki dürüst katılımcıları korumak amacıyla madenciliği “gri” bölgeden çıkarmak için de gereklidir. Sonuçta kanunda “madenci” kavramının henüz yer almaması, yasadışı madencilik faaliyetlerinin de mevcut olmadığı anlamına geliyor” diye vurguladı.

Dijital finansal varlıklara ilişkin kuralların ve düzenlemelerin olmayışı, kripto para birimlerinin yasadışı dolaşımının artması ve gelişmekte olan bir endüstrinin tamamının gölge sektöre geçiş risklerine yol açmaktadır. Ona göre, Rus ekonomik modelinin özelliklerini dikkate alarak madenciliğin yasal dayanağını oluşturmak önemli.

Dijital varlıkların kullanımı, ekonomik yaptırımlar bağlamında sınır ötesi ödemelerin yapılmasını mümkün kılacaktır. Rusya’daki DFA yalnızca kripto para birimini değil aynı zamanda diğer elektronik finansal kaynak türlerini, özellikle de dijital rubleyi de içeriyor.

Hoparlör
Gorelkin Anton Vadimoviç
Gorelkin Anton Vadimoviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Bilgi Politikası, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Komitesi Başkan Vekili
#Görelkin
#kripto para
#finans
#fatura
#madencilik
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-vystupaet-za-zakonodatelnoe-regulirovanie-kriptovalyutnogo-rynka-i-zashitu-prav-ego-uchastnikov

 

REKLAM ALANI