Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi’

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi’ 27-29 Nisan tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek.
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi’
Yayın: 13 Ocak 2022 KÜLTÜR SANAT Google News

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi’ 27-29 Nisan tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Turizmde aile güvenliğinin sağlanması, aile ve çocuk kavramlarının ticari istismarının engellenmesinin amaçlandığı kongrede, küresel salgında yükselen trend aile turizmi ve çocuk dostu oteller konuşulacak. Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı kongreye özet gönderim için son tarih ise 17 Ocak olarak belirlendi.

Açıklama yok.

Uzman isimler konuşmacı olarak yer alacak

Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde online olarak gerçekleştirilecek kongreye uluslararası akademisyenler, turizm, işletme ve ekonomi alanlarındaki teorisyen önderleri ve uygulamacıları katılacak. İngilizce olarak gerçekleştirilecek etkinliğe, dünyada aile turizmi üzerine en çok yayın yapan akademisyenler Prof. Dr. Bodil Stilling Blichfeldt ve Prof. Dr. Heike Schänzel ile bu konudaki çalışmalarıyla ABD’de tanınan önemli isim Doç. Dr. Muhammet Kesgin konuşmacı olarak katılacak. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın Onursal Başkanı olduğu kongrenin Başkanlığını ise Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu yapacak.

Açıklama yok.

Çocuk dostu işletme kriterleri tartışılacak

4. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi’nde “Çocuk Dostu Turizm İşletmesi” kriterlerinin belirlenmesi ve bu kriterlere uygun donanıma sahip işletmelerin özel bir işaret ile ödüllendirilme çalışmaları ele alınacak. ‘Yönetim ve organizasyon, stratejik yönetim, pazarlama, çocuk dostu otellerde beslenme, turizm sektöründe gençler ile iletişim, aile turizmi, insan hakları ve turizm’ gibi birbiri ile ilişkili pek çok başlık da uzmanlar tarafından tartışılacak. Bu sayede kongrenin alanı biraz daha genişleyerek, aile ve gençlik turizmi konularına farklı disiplinlerden de katkı sağlanacak. Ayrıca kongrede Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yılı olan 2023 öncesinde 27 Nisan tarihinin “Dünya Çocuk Dostu Turizm Günü”, 2023 yılının ise “Dünya Çocuk Dostu Turizm Yılı” ilan edilmesi için neler yapılabileceğinin üzerinde durulacak.

Açıklama yok.

Ticari istismarın önlenmesi amaçlanıyor

 

EDİTÖRE NOT: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversitenin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 5 bin 133 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 6 bine yaklaştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 231 akademisyen ve 74 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

Detaylı bilgi için…

Açıklama yok.

Son Güncelleme: 13 Ocak 2022