Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Hazreti Ali Camii’nde kıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Hazreti Ali Camii’nde kıldı
22.04.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Hazreti Ali Camii’nde kıldı
22.04.2022
Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Hazreti Ali Camii’nde kıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Hazreti Ali Camii’nin çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse yönelik terör saldırısı ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziosmanpaşa Temsilciliği’ne yapılan bombalı saldırıya ilişkin soru üzerine, özellikle Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Operasyonu’nun şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekât olduğunu söyledi.

“TERÖRLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Terör örgütünün de son çırpınışları olarak özellikle Kandil’den gelen “yakın, yıkın” gibi talimatı yerine getirmenin gayreti ve hesabı içerisinde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu an itibarıyla biliyorsunuz Pençe harekâtında etkisiz hâle getirilenler, öldürülenlerin sayısı 45’i buldu. Maalesef bir şehidimiz daha var, uzman çavuşumuz. Şehitlerimizin sayısı böylece üç oldu. Fakat tüm mağaralar, bütün inlere girmeye devam ediliyor. Orada da şu anda havalar müsait olması hasebiyle tüm ekiplerimiz, komandolarımız ellerinden gelen gayretleri yapıyorlar. Bunun yanında tüm teknolojik imkânlarla füzelerimiz, kasırgalarımız bunlarla beraber de saldırılar devam ediyor. Sonuna kadar, bu temizlik harekâtı bitene kadar bu iş devam edecek. Durmadan, usanmadan bu terörle mücadelemizi sürdüreceğiz.”

RUSYA- UKRAYNA SAVAŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin “Rusya- Ukrayna savaşında ateşkesin tesisi için elinizden geleni yapmaya hazır olduğunuzu defaatle hem Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ilettiniz. Müzakerelerin İstanbul’da yapılmasının ardından iki lideri İstanbul’da aynı masaya oturtma girişiminiz de oldu. Peki, sonuç nedir? Liderlerin İstanbul’a gelme ihtimali var mı?” şeklindeki sorusuna, şu cevabı verdi: “Sonuç olumlu fakat tabii tam istediğimiz gibi mi değil. Ama daha iyi olacak. Ümitsiz değiliz. Bugün kendileri ile arkadaşlarımız irtibat kuracaklar. Sayın Putin ile Zelenski ile de bugün, yarın tekrar bir görüşme yapmayı planladık. Bu görüşme ile birlikte de inşallah İstanbul’umuzdaki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi de planlıyoruz. Temenni ederim ki bu davetimizi icabet ederlerse üst düzeydeki buluşmayı da inşallah İstanbul’umuzda gerçekleştiririz.”

PENÇE-KİLİT OPERASYONU

TSK’nin Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu’na ilişkin değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Operasyonda şu anda tabii Mehmetçiğimiz, komandolarımız çok büyük başarılar elde ettiler, ediyorlar. Tabii bu inlerde, mağaralarda birçok mühimmat ele geçirildi. O mühimmatla birlikte bunların temizliği devam ediyor. Kolay bir iş değil. İnlere giriyorsunuz, mağaralara giriyorsunuz ve burada tabii çok da hassas, dikkatli olmanız gerekiyor. Yani oralarda herhangi bir kayba girmeden, en az kayıpla inşallah bu mağaraların temizliği gerçekleşmesi gerekiyor. Bu konuda da gerek komuta kademesi gerekse oradaki komandolarımız hassas bir şekilde bu temizlik operasyonunu, temizlik harekâtını devam ettiriyorlar. Taviz vermeden, en az hasarla inşallah bu işi bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Biraz süre alacak ama neticesi inşallah milletimiz, vatanımız, devletimiz için hayırlı olur.”

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136572/cumhurbaskani-erdogan-cuma-namazini-hazreti-ali-camii-nde-kildi

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI