Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcularla iftar yemeğinde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcularla iftar yemeğinde bir araya geldi
20.04.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcularla iftar yemeğinde bir araya geldi
20.04.2022

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da “Sporun Yıldızları İftar Programı”nda sporcularla bir araya geldi.

Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü’ndeki iftarda yaptığı konuşmada katılımcıların Ramazan’ı Şerifini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gönüllerimizi bu güzel iftar sofrasında buluşturan; Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Dünya Etnospor Konfederasyonuna, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımıza, organizasyonda emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Bugünkü iftar soframızı Türkiye’nin yüz akı siz sporcularımızla yapmaktan büyük bahtiyarlık duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Sizler, yarışmalarda elde ettiğiniz derecelerle, sadece bireysel kariyerinizi zirveye taşımakla kalmadınız, aynı zamanda ülkemize eşsiz hizmetler yaptınız, insanımıza çok büyük sevinçler yaşattınız. Milletimizi uluslararası arenada başarıyla temsil ettiğiniz, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinlettiğiniz, al bayrağımızı farklı spor organizasyonlarında gururla dalgalandırdığınız için her birinizi tek tek tebrik ediyorum.”

“HER ALANDA DÜNYADA ÜST SIRALARA TIRMANAN TÜRKİYE, SPORDA DA MAKÛS TALİHİNİ YENDİ”

Fiziki engellere ve toplumsal önyargılara rağmen göz kamaştırıcı başarılara imza atan kadın ve paralimpik sporcuları da kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her alanda dünyada üst sıralara tırmanan Türkiye’nin, sporda da makûs talihini yendiğini, hamdolsun fetret dönemini geride bıraktığını görüyoruz. Sadece geleneksel olarak zirveyi tuttuğumuz güreş, karate, halter gibi spor dallarında değil; bokstan okçuluğa, jimnastikten voleybola, masa tenisinden yüzmeye uzanan çok geniş bir yelpazede ülkemizin başarı grafiği sürekli yükseliyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcularımızın, katıldıkları hemen hemen hiçbir uluslararası yarışmadan artık elleri boş dönmediklerine dikkat çekerek, “Türk sporcular, centilmenlikleri ve çalışkanlıkları yanında, üstün başarılarıyla da spor camiasında büyük takdir topluyor. Bugün sporcularımız muhatapları nezdinde hem saygı duyulan, hem de çekinilen, çetin rakip olarak görülen bir konuma ulaşmışlardır” dedi.

Son bir yıldaki uluslararası spor müsabakalarının neticelerine bakmanın bile, Türk sporunun kat ettiği mesafeyi görmek için yeterli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Tokyo 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarını, asla unutulmayacak hatıralarla, spor tarihimize altın harflerle kazınan başarılarla taçlandırdık. Her iki spor etkinliğine de tarihimizin en yüksek sporcu sayısıyla katılma başarısı gösterdik. Dünyadan 20 bine yakın sporcunun iştirak ettiği bu organizasyonda, Türk sporcular toplam 28 madalya kazarak milletimizin iftihar kaynağı oldular. Özellikle ülkemizin orman yangınları ve sel felaketleriyle mücadele ettiği zor bir dönemde, Tokyo’dan gelen güzel haberlerle teselli bulduk.”

Olimpiyatlarda yakalanan ivmenin Avrupa Şampiyonası ve diğer uluslararası spor müsabakalarında da devam ettirildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen ay Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda sporcularımız adlarını bir kez daha altın harflerle tarihe yazdırdılar. Türk sporunu başarıdan başarıya taşıyan tüm kardeşlerime, sağlık ekibinden çalıştırıcısına, federasyonundan spor kulüplerimize kadar herkese şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Erken yaşta vefat eden, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ı vefat yıl dönümünde şükranla anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevla’dan kendisine rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde, Büyükşehir Belediye Sporun bir karateci olarak sporcusuydu. Oradan gelen sevgimle, ayrıca muhabbetim tabii çok daha farklıydı. Daha sonra antrenör olarak da bu yola devam etti. Karatecilerimizin, Merhum Esat Başkanın emanetine ve mirasına sahip çıktıklarını görmekten ayrıca büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

“SPORDA TESİSLEŞME DEVRİMİ, TÜM BRANŞLARI KAPSAYAN ALTYAPI YATIRIMLARI BUGÜN GELDİĞİMİZ SEVİYENİN YAPI TAŞLARIDIR”

“Elbette diğer başarılarımız gibi spordaki başarılarımız da tesadüfi değildir. Elde ettiğimiz her bir başarımızın, kazandığımız her bir madalyanın gerisinde sabırla, fedakârlıkla, alın teriyle dokunan zorlu bir süreç vardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu başarıda sporcuların ve hocaların emeklerinin yanında devletin verdiği destek ve teşviklerin de çok önemli katkısı bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sporda tesisleşme devrimi, tüm branşları kapsayan altyapı yatırımları ve sporcu yetiştirme programları, bugün geldiğimiz seviyenin yapı taşlarıdır. Kaynakların verimli kullanımı, ihtiyaçların doğru tespiti ve koordinasyon, başarıyı ortaya çıkaran temel bileşenlerdir. Gittiğimiz her bir ilimiz veya ilçemizde son 20 yılda spora yaptığımız yatırımların örneklerini görmekten memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Eskiden sadece birkaç şehre mahsus olan büyük kapasiteli modern statların, kapalı spor salonları, yüzme havuzları, kayak pistleri ve diğer tesislerin, bugün Anadolu’nun dört bir yanına yayıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakanlığımız, belediyelerimiz, valiliklerimiz, kulüplerimiz el ele vererek, bu doğrultuda adeta bir seferberlik ruhuyla çalışıyorlar. İftarımızı yaptığımız işte bu güzel tesiste olduğu gibi gençlerimiz, ata sporlarımızı yaşatıyor; geleceğe daha bilinçli, daha teknik, daha profesyonelce hazırlanma imkânına kavuşuyorlar. Bizler çalışıp evlatlarımızın önünde yeni kapılar açtıkça, sporun tüm branşlarında engelleri ortadan kaldırdıkça, ülkemizin gençleri de o kapılardan koşarak yarınlara yürüyorlar” dedi.

“TÜRKİYE, SPORDA ÇOK DAHA AYDINLIK, BAŞARILARLA DOLU BİR GELECEK VE POTANSİYEL VADEDİYOR”

81 ilde devam eden yatırımlarla, Türkiye’nin sporda çok daha aydınlık, başarılarla dolu bir gelecek ve potansiyel vadettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Sizler de gerek kazandığınız madalyalarla, gerek başarılarınızla, gerekse örnek duruşunuzla gençlerimize ilham kaynağı oluyorsunuz. İnşallah bu şekilde devam ettiğimizde, önümüzdeki yıllarda madalya sayımızı katlayarak artıracağımıza inanıyorum. Sizlerden taşıdığınız sorumluluğun bilinciyle daha fazla çalışmanızı, hedeflerinize daha fazla odaklanmanızı bekliyorum. Zirveye giden zorlu süreçte biz de bugüne kadar hep olduğu gibi, tüm imkânlarımızla siz sporcularımızın yanına olmayı sürdüreceğiz. Bu noktada Gençlik Spor Bakanım başta olmak üzere -tüm ekibiyle- bizler de sizlerin yanında çok daha yüksek performansla yürümeye devam edeceğiz. Nasıl şimdiye kadarki başarı hikâyelerini birlikte yaşamışsak, 2024 Paris Olimpiyatlarında da daha büyük başarılara yine birlikte imza atacağız.”

Gençliğinde sporla yakından ilgilenmiş, bugün de fırsat buldukça spor yapan bir Cumhurbaşkanı olarak sporculara inandığını ve güvendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Sizlerin şahsında ülkemizi gururlandıran tüm sporcularımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Rabbim’den bizi, ailelerimizi, dostlarımızı ve tüm sevdiklerimizi sağlık ve afiyetle Bayrama kavuşturmasını niyaz ediyorum. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’na nazik ev sahipliği için tekrar teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136547/cumhurbaskani-erdogan-sporcularla-iftar-yemeginde-bir-araya-geldi

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI