Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’dan gelen heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’dan gelen heyeti kabul etti
01.03.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’dan gelen heyeti kabul etti

“Aynı milletin evlatlarıyız”
21
Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’dan gelen heyeti kabul ederek görüştü.

Kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’nin egemenliğinin simgesi olan Cumhurbaşkanlığı binasında Azerbaycan’dan gelen heyeti ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, manevi duyguların ve tarihten gelen bağların çok önemli olduğunu vurguladı.

“Sizin de dediğiniz gibi, dövünüyoruz dövünüyoruz niçin dövünüyoruz? İşte bu birlik ve beraberlik için. Bunu da gelecek nesillere aktarmak en büyük hedefimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, kendisine yapılan bu anlamlı ziyaret için Azerbaycan’dan gelen heyete teşekkür etti. KKTC’nin şehitler diyarı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, varoluş mücadelesinde kahramanca savaşıp şehit düşen soydaşlarımızın olduğunu, katliamların yaşandığını ve özellikle Kanlı Noel’de yaşanan acının asla unutulmayacağını söyledi.

“Biz Azerbaycan halkının gerçek gardaşlarıyız”

Cumhurbaşkanı Tatar; “Kıbrıs Türk halkı her zaman Anavatan Türkiye’ye güvenmiştir. Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa iki devlet temelinde olmalıdır. Eşit uluslararası statümüzün kabul edilmesi gerekir. Yoksa bizi federasyon adı altında asimile edeceklerdir.
Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askeri adada olmasa, durum başka olurdu. İstikrar için Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin adada olması bizim kırmızı çizgimizdir. Biz ayrı bir devletiz, ayrı bir toprağımız, halkımız ve sınırlarımız var. Türkiye Cumhuriyeti tamamen KKTC’yi tanır ve her zaman arkasındadır.

Azerbaycan halkı ile de her türlü faaliyetlerin artması, bizi memnun etmektedir. Aynı milletin aynı soydan gelen evlatları olarak biz aynı dili, dini, kültürü ve gönül birliğini paylaşıyoruz, biz Azerbaycan halkının gerçek gardaşlarıyız. Bu vesile ile bütün Azerbaycan halkına en içten hürmetlerimi ve selamlarımı sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Azerbaycan’dan gelen heyet ise KKTC’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve hissi bağlarla birbirimize bağlı olduğumuzu vurgulayarak kendilerini kabul ettiği için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkürlerini sundu.

Heyette; Azerbaycan Milletvekili ve Büyükelçi Dr. Ramil Hasan, milletvekili ve akademisyen Prof. Dr. Anar İsgenderov, milletvekili ve akademisyen Prof. Dr. Elşad Mirbeşiroğlu, Türk Aksakallar Birliği Başkanı ve Azerbaycan Devlet Tıbb Üniversitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sudief İmamverdiyev, Azerbaycan Missiya Medya Grubu Başkanı gazeteci Nicat Dağlar, gazeteci- yazar Elnur Eltürk ve milletvekili Ramil Hasan’ın danışmanı Hüseyin Hacıyev bulunuyordu.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Basın Yayın Araştırma Arşiv Danışmanı Aydın Akkurt ile Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal da hazır bulundu.

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-azerbaycandan-gelen-heyeti-kabul-etti-9470

 

REKLAM ALANI