Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Postası’nda yayınlanan “Sabah Postası” isimli programa internetten katılarak iş insanı Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili konuştu: “Çok üzgünüm

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Postası’nda yayınlanan “Sabah Postası” isimli programa internetten katılarak iş insanı Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili konuştu: “Çok üzgünüm
10.02.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Postası’nda yayınlanan “Sabah Postası” isimli programa internetten katılarak iş insanı Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili konuştu: “Çok üzgünüm. PGM müdürü ile temaslarım sürüyor”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bu sabah, Kıbrıs Postası’nda yayınlanan “Sabah Postası” isimli programa internetten katılarak iş insanı Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili çok üzgün olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Tatar, sorumluların bir an önce bulunması temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Tatar; Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile görüştüğünü ve koordineli bir şekilde olayın araştırılacağını belirtti. En büyük temennisinin, sorumluların bir an önce bulunması olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, olay nedeniyle herkesin yaralandığını belirtildi.

“Deniz yoluyla kaçmaları mümkün değil”

Cumhurbaşkanı Tatar, PGM müdürü ile temaslarının sürdüğünü dile getirdi. Akşam saatlerinde denizin dalgalı olduğunu ve sahil güvenliğin de varlığına işaret ederek deniz yoluyla kaçmalarının mümkün olamayacağının kendisine iletildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; güvenlik birimlerinin, Türkiye’deki güvenlik birimleriyle iş birliği içerisinde olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Tatar, Halil Falyalı’nın çok değerli biri olduğunu kaydederek başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, seçim sonuçları ve hükümeti kurma sürecine de değinerek Cumhurbaşkanı olarak savunduğu siyasetin büyük oranda desteklenmesinin seçim sonuçlarına yansıdığını söyledi. Kurulacak hükümetin programında temsil ettiği siyasetin ifadesinin yer almasını temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar, hükümetin en erken zamanda kurulmasının, halkın beklentisi olduğunu dile getirdi.

Egemen eşitlik vurgusunun önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen, Kıbrıs’ta yan yana yaşayan iki eşit devletin iş birliğini öngören bir anlayışla ancak sürdürülebilir ve kalıcı bir antlaşmanın mümkün olabileceğini söyledi. Kıbrıs’ta iki ayrı halk olduğunu herkesin kabul ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, federal çatıda bir antlaşmayla zaman içinde Kıbrıs Türk halkının asimile edilmesinin öngörüldüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar; Rum zihniyetinin değişmediğini, Kıbrıs’ı bir Helen Adası yapma hayallerinin devam ettiğini kaydetti.

“Önemli olan, eli taşın altına koyabilmektir; kurulacak hükümetin ve bakanların uyum içinde çalışabilmesidir”
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin önemine vurgu yaparak tüm dünyada yaşanan pandemi ve ekonomik sıkıntıların olduğunu ifade etti ve KKTC olarak döviz ve ekonomik sorunlar için gereken önlemlerin alınması yönünde yürütülen çalışmalara değindi. Yaşanan elektrik sıkıntısına da değinen Cumhurbaşkanı Tatar; “Önemli olan, eli taşın altına koyabilmektir; kurulacak hükümetin ve bakanların uyum içinde çalışabilmesidir” dedi.

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kibris-postasinda-yayinlanan-sabah-postasi-isimli-programa-9403

 

REKLAM ALANI