Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke’nin kurtuluşunun 48. yıl dönümü nedeniyle Lefke’de düzenlenen törenlere katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke’nin kurtuluşunun 48. yıl dönümü nedeniyle Lefke’de düzenlenen törenlere katıldı
18.08.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke’nin kurtuluşunun 48. yıl dönümü nedeniyle Lefke’de düzenlenen törenlere katıldı

“Önemli olan bağımsızlıktır, hürriyettir, egemenliktir”

 

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

Lefke’nin kurtuluşunun 48. yıl dönümü nedeniyle ilk tören, Kemal Özalper Şehitliği’nde düzenlendi. Tören protokol sırasına göre çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Törende daha sonra tören özel defteri Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KTBK adına 14. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Adem Güventürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya tarafından imzalandı. Tören şehitler için dua okunmasıyla sona erdi.

Lefke’nin kurtuluşunun 48. yıl dönümü nedeniyle ikinci tören, Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti.

Törende daha sonra protokol tarafından tören birlikleri denetlenerek halkın bayramı kutlandı.

Şiirler okunmasıyla süren törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törendeki konuşmasında, 20 Temmuz Barış Harekâtı’nda mücahitle Mehmetçik’in buluşması ile Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığına kavuştuğunu ve artık Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başladığını kaydederek ikinci harekâtın Gazimağusa ve ardından Lefke bölgesiyle başarı ile tamamlandığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün çok acılar çektiğini ve bir antlaşma olacaksa bunun muhasebesinin çok iyi yapılması gerektiğini vurguladı.

Yıllarca federasyon temelindeki görüşmelerden hiçbir netice alınamadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, artık yeni siyaset olan Kıbrıs’ta egemen eşit iki ayrı devlet iş birliğiyle ancak bir antlaşmanın olabileceğini kaydetti ve Anavatan Türkiye’nin desteğiyle tüm dünyayla yeni siyaseti paylaştıklarını ve bu konuda çok mesafeler kaydettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bağımsızlık ve hürriyet içerisinde yaşayacağımız bir KKTC’nin değerini ve kıymetini bilmemiz gerekmektedir” diyerek Lefke’nin KKTC’nin değerli bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

LAÜ’nün başarılarına ve bölgeye olan katkılarına da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, istikrarlı hükümetler ile birlik ve beraberlik içerisinde bölgedeki sorunların aşılacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Önemli olan bağımsızlıktır, hürriyettir, egemenliktir, devletin sağlam temeller üzerine inşa edilmesiyle KKTC genelindeki başarılar mutlaka Lefke’ye de yansıyacaktır ve bu bölgenin insanları refah dolu geleceğe umutla bakabileceklerdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından tören resmigeçitle sona erdi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-lefkenin-kurtulusunun-48-yil-donumu-nedeniyle-lefkede-10122

 

 

REKLAM ALANI