Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Cumhurbaşkanı Tatar, YÖDAK Başkanlığı görevine Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı atadı

Cumhurbaşkanı Tatar, YÖDAK Başkanlığı görevine Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı atadı
25.03.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, YÖDAK Başkanlığı görevine Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı atadı
24.03.2024
18
Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) başkanlığına Prof. Dr.Aykut Hocanın’ı atadı.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Hocanın’a görevi bu akşam Cumhurbaşkanlığı’nda tebliğ etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Yükseköğretim Yasası’nın 8’inci maddesinin verdiği yetkiye istinaden bugünden itibaren, 4 yıllık bir süre için YÖDAK Başkanı olarak Prof.Dr. Aykut Hocanın’ı atadığını bildirdi.

Prof. Dr. Aykut Hocanın’a görevinde başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaşanan son süreçte boşalan YÖDAK Başkanlığına yapılan yeni atamanın ardından Yükseköğretimin etkin bir şekilde yeniden yapılanabilmesinin en büyük dileği olduğunu vurguladı.

Başbakan ile yapılan istişarelerde, hükümetle işbirliği içinde bazı yasal değişikliklerin de gündemde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, akreditasyon ve yöneticilik konularında gerek ulusal, gerekse uluslararası deneyime sahip olan Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın bu sürece büyük katkı koyacağına inandığını belirtti.

Türkiye hükümetinin ve YÖK’ün de bu süreçte yapılacak çalışmalara ihtiyaç duyulan desteği vereceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Prof.Dr. Aykut Hocanın başkanlığındaki YÖDAK’a da büyük sorumluluk düşeceğini kaydetti.

Yükseköğretimde KKTC’nin büyük bir tecrübeye sahip olduğunu, üniversitelerden yüzbinlerce mezun verildiğini ifade eden
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son haftalarda yaşanan olumsuzlukların, bu tecrübenin daha güçlü bir yapıya dönüştürülmesi için vesile olması gerektiğini, bir seferberlik içinde bunun başarılacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanmakta olan olumsuz olayların ve iddiaların da yakın takipçisi olacaklarını bildirdi.

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-yodak-baskanligi-gorevine-prof-dr-aykut-hocanini-atadi-12153

 

 

REKLAM ALANI