Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Cumhurbaşkanlığı Halk Konseyi çalışmaları kapsamında on birinci toplantı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Halk Konseyi çalışmaları kapsamında on birinci toplantı gerçekleşti.
11.04.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Halk Konseyi çalışmaları kapsamında on birinci toplantı gerçekleşti.

.2023
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; “Hiçbir güç, halkımın hak ve çıkarlarını savunmamı engelleyemez”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Cumhurbaşkanlığı Halk Konseyi çalışmaları kapsamında on birinci toplantı Gazimağusa İlçesi Muhtarlar Birliği Yönetim Kurulu’nun katılımıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda, Gazimağusa İlçesi Muhtarlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yeşilleme ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde ve sonrasında, muhtarların büyük bir özveriyle katkı ve yardımlarda bulunduğunu ifade ederken, muhtarlara bu yöndeki çalışmaları için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, seçimle göreve gelen muhtarların sürekli olarak halkla iç içe olduğunu ve saygın bir kurum olan muhtarlığın, yerel yönetimlerde büyük görevler üslendiğini ve devletin önemli bir gücünü oluşturduğunu belirtti. Muhtarların yaşadığı sorunların bilincinde olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, sorunların çözümü yönünde elinden gelen desteği vereceğini ifade etti.
Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri de değerlendiren Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan ikilisinin silahlanma ve gerginlik yaratıcı faaliyetleri, sürekli olarak tırmandırdığına da dikkat çekerken şöyle konuştu;

“Kıbrıs Türk tarafı olarak Kıbrıs’ta adil, sürekli ve sürdürülebilir bir antlaşmadan yanayız. Bunun da yolu, Türkiye’nin garantörlüğünü kaldırmayı, Türk askerini Kıbrıs’tan uzaklaştırmayı ve Kıbrıs Türk halkını azınlık yapmayı hedefleyen federal temele dayalı bir antlaşmadan değil; Anavatan Türkiye’nin de desteklediği, iki eşit egemen devletin varlığına dayalı çözümden geçmektedir. Bu çözüm şekli de Kıbrıs’ın ve bölgenin yararına olacak tek çözüm şeklidir. Kıbrıs’ta en az Rumlar kadar egemeniz ve en az onlar kadar her türlü hakka sahibiz. Devletimizden ve egemenliğimizden vazgeçecek değiliz.”

Londra ziyareti ile temasları hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan gençlerinin düzenlediği çirkin eylemin sadece kendi şahsına yönelik olmadığını, bu çirkin eylemin Kıbrıs Türk halkını hedef aldığını da belirtti ve “Bu tür eylemler beni, ülkemin ve halkımın hak ve çıkarlarını korumaktan vazgeçiremez” dedi.

 

 

 

 

Toplantıda söz alan muhtarlar, böyle bir toplantıyı düzenlediği için Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür ederken, desteklerinin her zaman süreceğini de ifade etti. Muhtarlar yaşadıkları sıkıntı ve sorunları da Cumhurbaşkanı Tatar’a aktardı.
Cumhurbaşkanlığı Halk Konseyi’nin oluşumuna yönelik olarak belirlenen program dahilinde, önümüzdeki günlerde de toplantılar devam edecek.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskanligi-halk-konseyi-calismalari-kapsaminda-on-birinci-toplanti-gerceklesti-10902

 

 

 

REKLAM ALANI