Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Digitopia dünya standardı olmak için ilk yatırımını aldı

Digitopia dünya standardı olmak için ilk yatırımını aldı
15.03.2021
A+
A-

Otuz yılı aşkın tecrübeli kurucuları ile henüz birinci yaşını tamamlayan Türkiye’nin lider dijital dönüşüm danışmanlık şirketi Digitopia, “Dijital Olgunluk Endeksi” (DMI) hizmetini yurt dışına genişletmek ve dünya standardı haline getirmek için multi milyon dolarlık bir değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı.

Otuz yılı aşkın tecrübeli kurucuları ile henüz birinci yaşını tamamlayan Türkiye’nin lider dijital dönüşüm danışmanlık şirketi Digitopia, “Dijital Olgunluk Endeksi” (DMI) hizmetini yurt dışına genişletmek ve dünya standardı haline getirmek için multi milyon dolarlık bir değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı.

Kuruluşunun hemen ardından genel merkezini Londra’ya taşıyan Digitopia (https://digitopia.co/) , yönetim danışmanlığına yeni bir boyut kazandırdı. Her büyüklükteki şirketin dijital olgunluk seviyesini tespit edebilen Digitopia, üstün endüstriyel ve sistemsel bakış açısını dijital bir platforma çevirerek danışmanlığın dijitalleşmesini gerçekleştirdi.

Ahmet Bilgen: “Danışmanlığı yazılımla yapmak, Digitopia’ya hız kazandıracak”

Digitopia ilk yatırımını, şirketi kuruluşundan beri yakından takip eden melek yatırımcılardan, Türkiye’nin e-dönüşüm devi Foriba’nın kurucusu ve başarılı teknoloji girişimcisi Ahmet Bilgen tarafından aldı.

“Danışmanlık işini dijitale dönüştürmek müthiş bir vizyon. Kurucuları tanıyorum. Kurdukları ekip çok başarılı. Bu işi dünya çapında yapmak istemeleri de beni çok etkiledi.” diyen Ahmet Bilgen Digitopia’ya yaptığı yatırımla ilgili görüşlerini şu sözlerle açıkladı: “Danışmanlık işini olabildiğince yazılımla yapmak, onlara ciddi bir hız ve büyüme kazandıracak. Dijital dönüşüm de her sektörde, her şirketin gündeminde olduğuna göre, önlerinde dev bir pazar var. Onların büyüme serüvenine destek olmak benim için keyifli olacak. Dilerim ki birlikte çok başarılı oluruz ve farklı coğrafyalarda başarı öyküleri yazarız.”

Kağan Şahin: “Bu yatırım gücümüze güç, hızımıza hız katacak”

Ahmet Bilgen’in yaptığı yatırımı değerlendiren Digitopia kurucu ortaklarından Kağan Şahin “Danışmanlık şirketi olarak yatırım almak, hele bu kadar erken aşamada oldukça sıra dışı. Ahmet Bilgen’e vizyonumuza inandığı ve güvendiği için çok teşekkür ediyoruz. 2021 yılı itibarıyla Londra üzerinden önce Avrupa, sonra Orta Doğu, sonra da daha uzak diyarlara açılmayı planlıyoruz. Bu yatırım gücümüze güç, hızımıza hız katacak.” açıklaması yaptı.

Halil Aksu: “Müşterilerimize değer katmak bizi onurlandırıyor”

Digitopia’nın kurucu ortaklarından Halil Aksu ise Ahmet Bilgen’in yaptığı yatırım hakkındaki düşüncelerini şöyle ifade etti: “Dijital dönüşüm ile yatıyor, kalkıyoruz. Bu adeta bizim tutkumuz haline geldi. Müşterilerimize değer katmak, onların dijital dönüşüm yolculuğunda ilerlediğini görmek bizi fazlasıyla mutlu ediyor ve onurlandırıyor. Bunu dünya çapında yapmak ise ayrı bir deneyim ve başarı olacak. Ahmet Bilgen, Türkiye’ye geldiğimde ilk tanıştığım, SAP’de kariyerime birlikte başladığım can dostumdur. Foriba’nın temellerini de birlikte atmıştık. Onun başarılarıyla gurur duyuyoruz. Şimdi yolumuz yeni bir başlangıçla yeniden kesişti. Umuyorum ki Digitopia, Ahmet Bilgen’in tecrübesiyle birlikte bir başarıya daha imza atacaktır. Çok heyecanlıyız, çok sevinçliyiz.”

SabancıDX: “Digitopia ile şirketlerimizin dijital dönüşümü izlenebilir hale geldi”

Sabancı Topluluğu ile Türkiye’nin lider şirketlerine dijital dönüşüm ve teknoloji hizmetleri veren SabancıDx’le işbirliği yapan Digitopia, “Dijital Olgunluk Ölçümleme” hizmetini SabancıDx ve Sabancı Topluluğu’nun portföyündeki şirketlere ulaştırma fırsatını yakaladı. SabancıDx Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Kor Digitopia’nın “Dijital Olgunluk Ölçümleme” hizmetiyle ilgili şu yorumlarda bulundu: “Ölçemediğini, yönetemezsin. Bu dijital dönüşüm için de geçerlidir. SabancıDx’in misyonu Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik yapmak olduğu için, müşterilerimizin dijital yolculuktaki gelişim süreçlerini ölçümlemede ihtiyaç duydukları araçları kullanımlarına sunmayı öncelik olarak belirledik. Bunun için de Digitopia ile iş birliği yoluna gittik. Topluluk şirketlerimiz ile başladığımız dijital olgunluk değerlendirme hizmetlerimizi peyderpey diğer müşterilerimize de yaygınlaştırıyoruz. Müşterilerimizin dijital yolculuklarında ihtiyaç duydukları yetkinlik ve kaynakları da peşi sıra sağlayabildiğimiz için dijital yolculuğun uçtan uca çevik bir şekilde yönetilmesine destek veriyoruz. Digitopia iş birliği Sabancı Topluluğu için de çok kıymetli oldu. Böylece topluluk şirketlerimizin dijital dönüşümü izlenebilir ve takip edilebilir hale getirildi.”

“Digitopia, dijital dönüşümümüzü hızlı ve verimli yapabilmek için katkı sağladı”

Kibar Holding üst yönetimi için dijital dönüşüm çok stratejik bir konudur. Şirketlerin ne durumda olduğunu, nereye doğru gitmeleri gerektiğini bilimsel bir şekilde çalışılması için Digitopia’yı tercih etti. Kibar Holding Chief Digital Officer ve Chief Procurement Officer görevinde bulunan Metin Erhan Digitopia ile yapılan iş birliğini şöyle değerlendirdi: “Kibar Holding şirketlerinin tümü için dijital dönüşüm en öncelik verdiğimiz konulardan biridir ve Yönetim kurulu toplantılarında da gündemin önemli bir ağırlığını oluşturur. Dijital dönüşümümüzü hızlı ve verimli yapabilmek için de bu konudaki bilgi birikimi üst seviyede olan yerli bir yönetim danışmanlığı firması olarak Digitopia bize önemli katkılar sunmaktadır. Digitopia ile Assan Alüminyum’da yaptığımız Digital Maturity Index (DMI) çalışması, şirketin dijital dönüşüm yeterlilik fotoğrafını çok boyutlu olarak çekmek; bunu doğru önceliklendirilmiş bir program haline getirmek için gerekli zeminin oluşmasını sağlamıştır. Ayrıca organizasyonun transformasyon motivasyonuna da çok pozitif etkisi olmuştur.”

  “Dijital Olgunluk çalışması A101’de ortak vizyonda buluşmayı sağladı”

A101 ülkemizde perakendenin devi, en hızlı büyüyen şirketlerden. Pandemi ile birlikte dijitale daha çok önem veren A101 yönetimi Digitopia’ya güveniyor. A101’in CTO’su Orhan Dağlıoğlugil Digitopia’nın yaptığı çalışmaların yararlarını şu şekilde özetledi: “Dijital Olgunluk çalışması A101’de farkındalık ve ortak vizyonda buluşmayı sağladı. Dijital Dönüşümü bir dijital proje yumağı olmaktansa, önem, aciliyet ve etki analizine göre bir yol haritası olarak şekillendirmemizde yardımcı oldu. Müşteri, süreç, organizasyon ve benzeri  boyutlarda dünü, bugünü ve yarını değerlendirip planlayarak rekabet avantajı yaratmada A101’e değerli bir destek sundu.”

TAYSAD: “Otomotiv sektörü mobilite dünyasına dönüşmektedir.” 

Ülkemizin en önemli sanayi dallarından birisi olan otomotiv ve onların tedarikçileri ile çok yakın çalışmalar yürüten Digitopia hakkında TAYSAD Başkanı Alper Kanca böyle dedi: “Geçen yıl dijital dönüşümün önemini anlamayan, inanmayan, önemsemeyen kim var idiyse, Covid ile birlikte muhakkak ki fikrini değiştirmiştir. Çevremizdeki tüm değişimlerin arasında belki de tek sabit, olanı dijital dönüşümdür. Hem araçları değiştirmekte, dönüştürmektedir, hem de tüm sektörü otomotivden alıp, mobilite dünyasına evrimleştirmektedir.”

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI