Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Dışişleri Bakanımızın Dünya Su Günü Münasebetiyle Konferansa Katılımı

Dışişleri Bakanımızın Dünya Su Günü Münasebetiyle Konferansa Katılımı
24.03.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanımızın Dünya Su Günü Münasebetiyle Konferansa Katılımı
.2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

 

22 Mart 2024 tarihinde UNESCO’nun Paris’teki genel merkezinde, UNESCO ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun (UNECE) girişimiyle Dünya Su Günü münasebetiyle “Barış İçin Su” başlıklı bir konferans düzenlendi. “.

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirociddin Muhriddin video mesajla açıklama yaptı.

 

İfade

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı tarafından

BM Dünya Su Günü nedeniyle UNESCO Amiral Gemisi Etkinliğinde

(22 Mart 2024, UNESCO Genel Merkezi, Paris)

Değerli Bayan Audrey Azoulay,

Değerli Bayan Lidia Brito,

Ekselansları,

Sevgili iş arkadaşlarım,

Öncelikle, Dünya Su Günü Kutlamalarına adanan bu önemli etkinliği organize ettikleri için UNESCO ve BM-Su’ya içten takdirlerimi iletmek istiyorum.

Bir yıl önce, Tacikistan ve Hollanda’nın eşbaşkanlığını yaptığı tarihi BM Su Konferansı, küresel toplumu, Konferansın muazzam başarısında çok önemli bir rol oynayan su ile ilgili konulara odaklanmak üzere bir araya getirdi.

Sevgili iş arkadaşlarım,

Tacikistan yirmi yılı aşkın bir süredir suyla ilgili girişimler aracılığıyla su gündemini aktif olarak savunuyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından onaylanan küresel girişimlerimiz, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nde ana hatlarıyla belirtilenler de dahil olmak üzere su ile ilgili uluslararası düzeyde kabul edilmiş amaç ve hedeflere ulaşmak için diyalogu ve eylemleri teşvik ederek çeşitli düzeylerde su ile ilgili konuların ilerletilmesinde etkili olmuştur. .

Mart 2023’te, BM Su Konferansı sırasında Tacikistan, BM 2023 Su Konferansı ve Su Eylem Gündemi sonuçlarını takip etmek için Duşanbe Su Süreci platformunun kullanılması da dahil olmak üzere çeşitli gönüllü taahhütlerde bulundu.

Tacikistan Hükümeti’nin bir girişimi olan Duşanbe Su Süreci, Tacikistan ve UNDESA’nın ev sahipliğinde iki yılda bir düzenlenen konferanslar aracılığıyla Uluslararası On Yıllık Eylem “Sürdürülebilir Kalkınma için Su 2018-2028” hedeflerini desteklemeyi amaçlıyor.

2022’deki 2. Duşanbe Su Eylemi On Yılı Konferansı, BM 2023 Su Konferansı’nın interaktif diyalog temalarının şekillenmesinde ve Su Eylemi Gündemi’nin başlatılmasında önemli bir rol oynadı.

Taahhütümüzü yerine getirmek ve politika tartışmaları, diyaloglar, ortaklıklar ve küresel eylemler için bir platform sağlama yönündeki büyük geleneğimizi sürdürmek amacıyla Tacikistan, Birleşmiş Milletler ile işbirliği içinde Haziran 2024’te Üçüncü Duşanbe Su Eylemi On Yılı Konferansına ev sahipliği yapacak.

Bu Konferans, BM 2023 Su Konferansı Su Eylemi Gündemi’nde kayıtlı gönüllü taahhütlerin uygulanmasının takip edilmesi, teşvik edilmesi ve desteklenmesi için bir platform sağlamanın yanı sıra, Gündem 2030’un hedeflerine ulaşmak için yeni ortaklıkların teşvik edilmesi ve eylemlerin hızlandırılması için bir platform sağlamayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir Kalkınma için.

Konferansın genel oturumları siyasi açıklamalara platform sağlayacak şekilde tasarlanırken, interaktif Diyalogların BM 2023 Su Konferansı’nın beş interaktif diyaloğunun temalarıyla uyumlu hale getirilmesi planlanıyor.

New York’taki BM Su Konferansı’nın takibini sağlamak amacıyla, BM 2023 Su Konferansı’nın interaktif diyaloglarının eski eş başkanları, Duşanbe Su Süreci çerçevesindeki çabalarını ilerletme konusundaki kararlılıklarını teyit ettiler.

Sayın Katılımcılar,

Tacikistan, su gündemini destekleme konusundaki kararlılığını sürdürüyor ve tüm ortaklarını suyla ilgili yeni taahhütlerin ve eylemlerin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak üzere 3. Duşanbe Su Eylemi On Yıllık Konferansına aktif olarak katılmaya davet ediyor.

İlginiz için teşekkür ederiz.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14664/participation-of-the-minister-of-foreign-affairs-in-the-conference-on-the-occasion-of-the-world-water-day

 

 

 

REKLAM ALANI