Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Duşanbe’de Eylül zirvelerinin hazırlıklarına ilişkin brifing

Duşanbe’de Eylül zirvelerinin hazırlıklarına ilişkin brifing
01.09.2023
A+
A-

 

 

 

Duşanbe’de Eylül zirvelerinin hazırlıklarına ilişkin brifing

2023

Öncesi
Sonraki

 

 

30 Ağustos 2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı, kordiplomatik ve medya temsilcilerine, Orta Asya Devlet Başkanları Beşinci Yıl İstişare Toplantısı ve bir sonraki Orta Asya Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı hazırlıkları hakkında bir brifing düzenledi. Bu yılın 14 ve 15 Eylül tarihlerinde Duşanbe’de düzenlenecek olan Uluslararası Aral Denizi’ni Kurtarma Fonu’nun Devlet Kurucuları.

 

 

 

 

Brifing sırasında Dışişleri Bakan Yardımcısı Sodik Imomi, Orta Asya Devlet Başkanları Beşinci Yıldönümü İstişare Toplantısı’nın gündemi, nihai belgelerin listesi ve katılımcı çevresi ile bu toplantı çerçevesinde düzenlenen yan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Özellikle, İstişare Toplantısı sonunda kabul edilmek üzere beş belgeden oluşan bir paketin hazırlandığı ve bunların esasının Orta Asya Devlet Başkanlarının Ortak Açıklaması olacağı kaydedildi. Ayrıca Eylül ayının ilk yarısında İstişare Toplantısı çerçevesinde Tacikistan Cumhuriyeti, Duşanbe şehrinde ekonomi, sanayi, eğitim, ulaştırma, toplumsal cinsiyet, bilim ve kültür, gençlik ve gençlik alanlarında 16 paralel etkinlik başlattı. Spor Dalları.

 

 

 

 

Uluslararası Aral Denizi’ni Kurtarma Fonu Kurucu Devletlerin Başkanları Konseyi’nin bir sonraki toplantısına yönelik hazırlıklar kapsamında brifing katılımcılarına, özellikle Aral Gölü’nün geliştirilmesi konusunda tartışılması planlanan konular hakkında bilgi verildi. Aral Gölü havzasındaki su yönetimini, çevresel ve sosyo-ekonomik durumu daha da iyileştirmek için işbirliği yapmak, IFAS’ın bölgedeki su ve enerji sorunlarını çözmedeki rolünü güçlendirmek ve IFAS’ın uluslararası arenadaki imajını geliştirmek.

Brifinge diplomatik misyon başkanlarının yanı sıra Duşanbe’de akredite diplomatlar ve medya temsilcileri katıldı.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan _

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

 

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/13234/brifing-po-podgotovke-sentyabrskikh-sammitov-v-dushanbe

 

 

REKLAM ALANI