Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

EGM, Mobil Mutfak Tırlarıyla da Afet Bölgesinde Yemek Dağıtımına Başladı

EGM, Mobil Mutfak Tırlarıyla da Afet Bölgesinde Yemek Dağıtımına Başladı
03.08.2021
A+
A-

EGM, Mobil Mutfak Tırlarıyla da Afet Bölgesinde Yemek Dağıtımına Başladı.

Ülkemizde yaşanan orman yangınlarına karşı teyakkuza geçen ve 7 gün 24 saat esasına göre sahada söndürme ve soğutma çalışmalarına tüm imkanları ile destek veren Emniyet Genel Müdürlüğü, Mobil Mutfak Tırlarıyla da afet bölgesinde yemek dağıtımına da başladı.

Mobil Mutfak Tırları, yangından etkilenen Antalya’nın Akseki ve Gündoğmuş ilçelerine konuşlandırıldı. Her iki ilçede de 10’ar personel olmak üzere toplam 20 personel mobil mutfaklarda mesai yapıyor.

Akseki’de 1’i yemek, 1’i soğuk hava deposu olmak üzere 2 tır, Gündoğmuş’ta da yine 1 yemek, 1’i soğuk hava deposu olmak üzere 2 tır görev yapıyor. Bölgeye toplam 4 tır gönderilmiş durumda

Güvenlik Daire Başkanlığı bünyesindeki mobil mutfak tırlardan Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı koordinasyonunda yemek dağıtımı yapılacak.

Bir Mobil Mutfak, bir öğünde 5 bin kişiye yemek dağıtımı yapabilme kapasitesine sahip iki tır, bir öğünde toplam 10 bin kişilik yemek çıkarabilmekte.

Afet bölgesinde cansiparane görev yapan başta Orman Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere tüm kamu görevlisi personelimize ve vatandaşlarımıza 3 öğün yemek dağıtımı yapılacak şekilde hizmet verilecek.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/egm-mobil-mutfak-tirlariyla-da-afet-bolgesinde-yemek-dagitimina-basladi

REKLAM ALANI