Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Facebook ve Adjust, Mobil Uygulama Büyüme Raporunu Açıkladı

Facebook ve Adjust, Mobil Uygulama Büyüme Raporunu Açıkladı
13.04.2021
A+
A-

Facebook ve Adjust, Mobil Uygulama Büyüme Raporunu Açıkladı

Facebook ve Adjust, Mobil Uygulama Büyüme Raporunu Açıkladı:

Oyun Ve Eğlence, En Hızlı Büyüyen Sektörler

Kore ve Vietnam, e-ticaret uygulamaları alanında birinci sırada ve mobil odaklı ticarette en hızlı büyüyen iki ülke konumunda.

Küresel uygulama pazarlama platformu Adjust, Facebook işbirliği ile hazırladığı ikinci Mobil Uygulama Büyüme Raporunu yayınladı. 2020’deki büyüme ve kullanıcı trendlerinin haritasını çizen rapor, APAC, MENA ve Güney Amerika’daki mobil uygulama ekonomisi büyüklüğünün altını çiziyor. Oyunlar, özellikle Arjantin başta olmak üzere tüm dünyada en hızlı büyüyen sektör olurken, Hindistan en hızlı büyüyen bölgelerde başı çekiyor.

Oyunlar dünya çapında kazanıyor.

Öne çıkan sektörler ve bölgelerdeki en önemli bulgularımız şunlar:

Oyunlar dünya çapında kazanıyor: Adjust’ın geçen yıl yayınladığı Mobil Uygulama Trendleri raporundaki bulguların ardından, oyunlar en üst sırada yer alan sektör oldu.
Latin Amerika, mobil’e erişimin artması ve yükselen şehir nüfusunun mobil uygulamaların daha fazla geliştirilmesine önayak olması sebebiyle, oyun sektörüne hakim durumda. Oyunlarda ilk beş ülkeden üçü Latin Amerika’da bulunuyor ve bunlara Arjantin liderlik yaparken, arkasından Vietnam, Brezilya, Çin ve Meksika geliyor.
En hızlı büyüyen uygulama sektörü Eğitim.

Hindistan, en hızlı büyüyen ülke ve bunun arkasında sürekli büyüyen mobil penetrasyon yatıyor. En hızlı büyüyen uygulama sektörü Eğitim iken, Eğlence ise streaming alanında zorlu bir rekabete sahip ve Over The Top (OTT) medyanın yaygınlaşmasıyla pazarlamacıların takip etmesi gereken bir sektör.

Eğlence sektörü hızla büyüyor ve abonelikler, takip edilmesi gereken bir trend olarak ortaya çıkıyor. Adjust’ın Apptopia verilerini kullanarak yaptığı araştırmaya göre, Google Play Store’daki en popüler 225 uygulamanın %80’i ve App Store’da en çok rağbet gören 225 uygulamanın %50’si abonelik modelini kullanıyor.
Kore ve Vietnam, e-ticarette birinci sırada ve mobil odaklı ticarette en hızlı büyüyen iki ülke konumunda. Özellikle Vietnam’da, uygulamaların büyümek için çok geniş bir alanı var ve kullanıcılar bu pazarın genişlemesi için talep yaratıyor. Çin, Mısır ve Kolombiya da e-ticarette güçlü performans gösteren ülkeler.
Bu bilgilere sahip pazarlamacılar, uygulamalarını büyütmek için etkili stratejiler oluşturabilirler ve en başarılı şekilde uygulayabilirler. Daha da önemlisi, hedefli ve kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri oluşturabilirler.

“Mobil uygulamalar gerçekten küresel bir iş. Pazara giriş engeliniz neredeyse hiç olmadığından bu işe başlamanız çok kolay ama pazarı ve kullanıcıları anlamazsanız başarısız olmak da çok kolay” diyor Bryan Wang, Facebook Pazarlama Bilimi Direktörü, Büyük Çin Bölgesi & Oyun. “Mobil Büyüme Raporundaki veriler ve ipuçları, uygulama reklamverenlerine yeni pazarlara giriş stratejileri belirlemelerinde ve başarılı olmaları için en verimli taktikleri geliştirmelerinde yardımcı olabilir.”

 

 

Bulguların devamı için tam raporu buradan indirebilirsiniz ya da Adjust’ın Blogunu buradan okuyabilirsiniz.

# # #

Metodoloji

Adjust’ın Mobil Büyüme Haritası Raporu, Facebook tarafından destekleniyor ve 2020’de App Store ve Google Play Store’da bulunan, 31 ülkedeki 12 sektörde yaklaşık 3500 uygulamanın verilerine dayanarak uygulamaların performanslarını ortaya koyuyor. Büyüme Skoru, Adjust’ın veri setindeki her bir sektör ve ülke için aylık toplam uygulama kurulumu sayısının, aylık aktif kullanıcı (MAU) sayısına bölünmesiyle hesaplanıyor ve büyüme oranını MAU tabanına göreli olarak gerçekleşen kurulumlarla ortaya koyuyor.

Bütün veriler Adjust platformundan alınmıştır ve bu raporda hiçbir Facebook verisi kullanılmamıştır.

Adjust Hakkında

Adjust, kendini en yüksek gizlilik ve performans standartlarını sağlamaya adamış küresel bir uygulama pazarlama ve analitik platformudur. Adjust’ın çözümleri arasında attribution ve ölçümleme, sahtecilik önleme, siber güvenlik ve otomasyon araçları yer alıyor. Şirketin misyonu, Adjust ile birlikte çalışan 50,000’den fazla uygulama için mobil pazarlamayı daha basit, daha akılcı ve daha güvenli hale getirmektir.

Tuğçe Kangal -İSTANBUL

REKLAM ALANI