Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

GAZELHAN TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI

GAZELHAN TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
08.03.2022
A+
A-

 

 

GAZELHAN TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI

Şanlıurfa müziğinin sevilen isimlerinden Tenekeci Mahmut lakaplı Mahmut Güzelgöz mezarı başında sevenleri tarafından anıldı.

Müzisyen, Türk Halk Sanatçısı ve Şanlıurfa kültüründe örnek gösterilen isimlerden Tenekeci lakaplı Mahmut Güzelgöz vefatının 34. yıl dönümünde Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Harran Kapı Aile Mezarlığında kabri başında anıldı. Sevenleri yapılan anma programında mezarı başında dua etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen anma programına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ, konservatuar sanatçıları ve Mahmut Güzelgöz’ün ailesi ve sevenleri katıldı.

Anma programına katılan Tenekeci Mahmut Güzelgöz’ün oğlu İbrahim Güzelgöz, ‘’Hatırlanmak güzel bir şey, bu; kültüre, bu müziğe emeği geçenlerin de yâd edilmesidir. Anma programında emeği geçenlere teşekkür ederim’’ diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korusu Sanatçısı Halil Altıngöz ise ‘’Tenekeci Mahmut Güzelgöz, Urfa’nın en derin hafızalarından birisiydi. Sadece musiki alanında değil, halk hikâyeleri ve folklorumuz başvurulacak en önemli kaynaklardan birisiydi” dedi.

 

REKLAM ALANI