Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

“GEBELİĞE DAİR HER ŞEY” RAFLARDA YERİNİ ALDI

“GEBELİĞE DAİR HER ŞEY” RAFLARDA YERİNİ ALDI
13.05.2021
A+
A-

Gebeliğe hazırlık, 40 haftalık gebelik süreci, doğum sonrası anne ve bebeğin bakımı konularında başucu niteliğinde hazırlanan “Gebeliğe Dair Her Şey” kitabı Operatör Doktor Esra Çabuk Cömert tarafından kaleme alındı ve Ceres Yayınlarından çıkarak okuyucu ile buluştu.

Hamilelik ile aileye yeni bir ferdin katılması sürecindeki hazırlıklar yaşamın en heyecanlı ve titizlikle takip edilen süreçleridir. Gebeliğe Dair Her Şey kitabında aile ve bebeğin birlikte çıktıkları bu yolda onları neler beklediği her yönüyle ele alınıyor. Bebeğin gelişimine, anne vücudunda ve psikolojisinde olan değişimlere, hamilelikte yaşanabilecek risklere hafta hafta yer verilen bu kitapta Yazar Op. Dr. Esra Çabuk Cömert anne bebek sağlığını korumayı hedefleyerek bu en özel yolculukta ailelere eşlik ediyor.

Kitabın oluşum aşamasında kendisi de gebelik sürecinde olan Yazar, annelerin ihtiyaçlarını bizzat analiz ederek, akıllardaki soru işaretlerine karşı rehber niteliğinde bir kitap hazırladı. Yazar bu kitabında gebeliğe, bebeğin gelişimine ve doğum sonrası lohusalık dönemine dair bilgi vermenin dışında annelere haftalık sağlıklı tarifler veriyor ve hamilelikte yapılabilecek egzersizler hakkında yol gösteriyor. Bu kitapla Yazar toplumda yaygın olarak bilinen ve gerçeklik değeri olmayan hamilelik inançlarına karşı da anne adaylarını uyarıyor.

Yazar, son dönem teknolojik çalışmalarla entegre olarak bu kitabında okuyucuları, kendi mobil aplikasyonu ve rehber bilgiler verdiği Youtube kanalına atıfta bulunarak etkileşimde olmaya davet ediyor. Çeşitli QR kodları, öne çıkan #dahaiyihamilelik başlığı altında birleştirdiği kısa, anlaşılır bilgilerle hem sosyal medya kanallarında hem de diğer platformlarda okuyucu ile buluşarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyor. Gebeliğe Dair Her Şey kitabı geleneksel kitap formatından çıkıyor ve en çok sağlık alanında ihtiyaç duyulan yazar-okuyucu iletişimi alanında öncü bir rol üstleniyor.

İletişim: Esra Atayeter – Hilal Doğan

REKLAM ALANI