Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

HALİLİYE BELEDİYESİ İLE ÇEVRE DOSTU BİREYLER YETİŞİYOR

HALİLİYE BELEDİYESİ İLE ÇEVRE DOSTU BİREYLER YETİŞİYOR
18.04.2022
A+
A-

HALİLİYE BELEDİYESİ İLE ÇEVRE DOSTU BİREYLER YETİŞİYOR

 

 

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi tarafından verilen sıfır atık eğitimleri ile öğrencilere geri dönüşüm bilinci aşılanıyor. Merkez ve kırsal ayrımı yapılmaksızın Halilliye’deki tüm çocuklara verilen eğitim ile çevre dostu bireylerin yetişmesi hedefleniyor.
Haliliye Belediyesi başlattığı Sıfır Atık Projeleri ile çocuklara geri dönüşüm bilincini aşılıyor.

Bir 4 kişi, çocuk, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Temizlik İşleri Müdürlüğü, “temizlik ve hijyenin kalbi Haliliye” sloganıyla yürüttüğü temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının yanında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi ile geri dönüşüm çalışmalarını devam ettiriyor.

Türkiye’de pilot iki ilçeden biri olan ve hayata geçirdiği Sıfır Atık Projeleri ile geri dönüşme destek veren Haliliye Belediyesi, çocukları bu projelere dahil etmeye devam ediyor. Geri dönüşümü bilincini çocuklara aşılamayı hedefleyen Haliliye Belediyesi, merkez okullarda verdiği Sıfır Atık Eğitimlerini kırsal okullara da taşıyor. Kırsaldaki miniklere atıkların geri dönüşüme kazandırılması için eğitim veren ekipler, oyunlar, uygulamalı videolar ve filmler ile çevre dostu bireylerin yetişmesini hedefliyor.

Bir kişi, çocuk, ayakta, balon ve iç mekan görseli olabilir
Verilen eğitim ile atıkları artık okuldaki atık kutularına getireceklerini ifade eden öğrenciler ve eğitimden duydukları memnuniyeti dile getiren öğretmenler, çevreye duyarlı bireyleri yetişmesi için verilen eğitim dolayısıyla Haliliye Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletti.

Bir 11 kişi, çocuk, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise verilen eğitimlerin periyodik
program dahilinde devam edeceği kaydedildi.

 

 

 

REKLAM ALANI