Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

İçerik Pazarlama Stratejileri İle Web Siteleri Değer Kazanıyor

İçerik Pazarlama Stratejileri İle Web Siteleri Değer Kazanıyor
24.04.2021
A+
A-

İçerik Pazarlama Stratejileri İle Web Siteleri Değer Kazanıyor

İçerik Pazarlama Stratejileri İle Web Siteleri Değer Kazanıyor

SEO uyumlu makale satın al kararı, başka bir deyişle içerik pazarlaması, mesajınızı iletmenize ve satışları artırmanıza yardımcı olur. Açıkça bahsetmeden odaklanmış, inandırıcıdır. Bazıları ilgi çekici içerik oluştururken, diğerleri SEO için optimize edilmiş içerik oluşturur. İnsanlar, çevrimiçi alışveriş yolculuklarına bir Google aramasıyla başlar. E-ticaret sitelerine gelen trafik %37,5’in üzerinde arama motorlarından gelmektedir. Bu nedenle, tarayıcıların sayfalarınızı bulabileceği yollar oluşturmak önemlidir.

Arama motoru optimizasyonu, e-ticaret işiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. E-ticaret siteniz Google’ın ilk sayfasında göründüğünde daha fazla tıklama, paylaşım, beğeni ve etkileşim alırsınız. Doğru SEO tekniklerini kullanın ve SERP‘de yüksek bir sıralama elde edin. Organik arama trafiğine güvenmek riskli değildir. Bu makaledeki ipuçlarını kullanırsanız, çevrimiçi mağazanız arama motorlarında bulunacaktır.

Anahtar Kelime Araştırması Yapmaya Odaklanın

Anahtar kelimeleri aramaya başlayın. Doğru anahtar kelimeleri bulmak çok fazla deneme yanılma gerektirir, ancak belki aşağıdaki ipuçları size doğru yönde rehberlik edecektir:

1. Önemli konuların bir listesini yapın

Yaptıklarınıza göre ilgili içerik konularını seçin Son moda kadın kıyafetleri satarken, kışın ana moda trendleri hakkında yazabilirsiniz. Bu sadece bir fikir. Hedef kitlenizin en çok hangi konularla ilgilendiğini öğrenin. En son trendler hakkında yazmak veya bir kapsül dolabı oluşturmak, insanların içeriğinizle daha fazla ilgilenmesini sağlayabilir ve çevrimiçi erişiminizi genişletebilir.

2. Boşlukları anahtar kelimelerle doldurun

En iyi anahtar kelimeler aktif olarak araştırılanlardır. 1 takip koyduğunuzda çok geniş anahtar kelimeler kullanmanız önerilmez. Yalnızca küçük bir coğrafi bölgede reklam yapıyorsanız genişletin. İnternet kullanıcılarının ilgisini çekmedikleri için tıklanma olasılıkları daha düşüktür.

Ayrıca, satmak istediklerinize daha yakın olan uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanın. Genellikle, çevrimiçi mağazalar bir niş içinde görünürlük arar. Uzun kuyruklu KW kullanın. Zaten anahtar kelimeler içerirler ve oldukça rekabetçi nişler için idealdirler. Şirketiniz, ürününüz ve web siteniz hakkında net bir projeksiyon oluşturulması gereklidir.

3. Rakiplerin aynı anahtar kelimelere göre nasıl sıralandığını görün

Belirli bir anahtar kelimeyi sıralamak zor olabilir. Bunun nedeni, rekabetin aynı anahtar kelimeleri kullanmasıdır. Bu problemle nasıl başa çıkmalısınız? Evet, rakiplerinizin şu anda sıralamada olmadığı yüksek hacimli anahtar kelimeleri uygulayabilirsiniz. Düşük rekabete sahip anahtar kelimeler içeren bir SEO uyumlu makale satın al tercihi de hızlı trafik oluşturabilir.

SEO Uyumlu Makale Satın Almadan Önce İse Satışları Artırmak İçin E-Ticaret Sitenizi Optimize Etmelisiniz

Ana sayfa, e-ticaret web sitenizin en önemli parçasıdır. Ziyaretçileri web sitesinin içeriği hakkında bilgilendirir ve onlara istedikleri ürünleri almanın kolay bir yolunu sunar. Web sitesinin ve içeriğinin daha çekici, kullanışlı ve hepsinden önemlisi daha uygulanabilir olması için değiştirilmesi gerekiyor.

Amazon’dan bahsetmeden hiçbir e-ticaret tartışması tamamlanamaz. Amazon, sektördeki en iyi bilinen markadır ve iyi bir nedenden ötürü. Ana sayfayı ziyaret ettiğinizde en önemli bilgilerin sayfanın üst yarısında olduğunu göreceksiniz. Cazip tekliflerle bu sayfaya gelirseniz hemen gözünüze çarpan arka plan resimleri görüntülenir. Logoyu, arama ve oturum açma düğmelerini ve birçok eylem alanını unutmayalım.

Ana sayfanızı optimize etmek için aşağıdakilere odaklanın:

  • Başlık etiketi

Bu HTML öğesi SERP’lerde görüntülenir. Temel olarak, her sonuç için tıklanabilir başlıktır. Uzunluğa dikkat edin ve anahtar kelime eklemeye çalışmayın. Bir veya iki belirli anahtar kelime ekleyin ve işletme adınızın orada olduğundan emin olun.

  • Meta Açıklaması

Meta açıklama etiketi, sayfa içi arama motoru optimizasyonunun önemli bir parçasıdır ve ziyaretçileri e-ticaret sitesi hakkında bilgilendirir ve ziyarete davet eder. Sıkıcı açıklamalar kullanmayın. Meta açıklama geçerli olmalı ve pasif bir şekilde yazılmalıdır.

  • İçindekiler

Bilgiler doğru olmalıdır. En çok satan ürünlerinizi sergileyin ve eski içeriği kaldırın. Ziyaretçileri web sitenizi kullanmaya teşvik edin. Amazon gibi, bazı CTA’ları işleyebilirsiniz. Shopify’ın ilham verici bir harekete geçirme ifadesi örneklerine göz atmayı unutmayın. Herkese uyan tek bir çözüm olmadığını unutmayın.

  • Görseller

Görselleri kullanmazsanız, kaçırırsınız. Müşterilerin görüntüleri tercih etmesine ek olarak, görüntüler bağlantılar oluşturmanıza ve organik görünürlük oluşturmanıza yardımcı olabilir. Organik görünürlük açısından Google, görselleştirmenin yararlı olduğuna inanır ve arama sonuçlarını görsel alanları ve karusellerle birleştirir. Resimlerin görüntülenme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle, iyi araştırılmış içeriğe görseller ekleyin.

ALT etiketleri, görüntüyü veya temsilini tanımlamak için kullanılır. Arama motorları için bir metin alternatifi ve tarayıcılar için daha iyi bir bağlam sunarlar. Gördüğünüz gibi, arama motorları ve robotlar görüntüleri yorumlayamaz, bu yüzden yardıma ihtiyaçları vardır. Doğru biçimlendirilmiş alternatif metin, sayfanın dizine eklenmesini ve konumlandırılmasını iyileştirir.

İnternet kullanıcısının bağlantısı yavaşsa, web sitenizin blog bölümü doğru yüklenmeyecek, ancak en azından sayfada görüntü belirecektir.

  • Görsel Açıklamaları

Görüntüyü olabildiğince doğru bir şekilde tanımlayın. 125 karakteri aşmayın. Anahtar kelimelerinizi kullanın. Ancak bu alan, gereğinden fazla uzun tutulmamalıdır.

İçeriği görüntüdeki metinle birleştirin. Başka bir deyişle, alternatif metni oluşturduğunuz içeriğe bağlayın. Anahtar kelimeniz “tasarımcı kıyafetleri” ise, bu fikri yansıtan bir resme ihtiyacınız olacak. Çok genel fotoğraflar çekmekten kaçının ve internetten fotoğraf çekmenin mümkün olmadığını unutmayın.

Hedef Pazarınızın Alışkanlıklarını Anlamak Önemlidir

Müşteri alışkanlıkları içerik stratejinizi etkileyebilir. Hedef pazarınızın alışkanlıklarını anlamak için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız. Bu insanlar çevrimiçi olarak tam olarak nerede yaşıyor? SEO uyumlu makale satın al kararı verdikten sonra, oluşturulan metnin yayınlanması için en iyi yerlerden bazıları şunlardır:

  • Sosyal medya siteleri
  • E-ticaret alışveriş dizinleri
  • Distribütör basın bültenleri
  • Yerel haber siteleri.
  • Diğer siteler ve bloglar

Sosyal ağ siteleri gibi Facebook Instagram ve Pinterest, mevcut ve potansiyel müşteriler hakkında birçok bilgi sağlayabilir. Birinin çevrimiçi olarak neler paylaştığını izleyerek çok şey öğrenebilirsiniz.

Yeni Geliştirilen SEO Uyumlu Makaleleri Akıllıca Dağıtın

İçerik pazarlama kampanyanızın temelini makaleler, blog gönderileri, videolar, infografikler, e-kitaplar ve podcast’ler oluşturur. Artık yeni oluşturduğunuz içeriği Dağıtmak için hangi çevrimiçi platformların en uygun olduğunu biliyorsunuz. Bunu dünya ile paylaşmanın zamanı geldi. İçerik görüntülenmeli ve trafik oluşturulmalıdır. Kullanmazsan pratik olarak faydasız.

Son olarak, arama motorları, SERP’lerde sıralanıp sıralanmadıklarını belirlemek için sitenizde kullandığınız kelimeleri okur. SEO için optimize edilmiş içerik, pazarlamanızı bir sonraki seviyeye taşıyabilir. Modern arama motoru optimizasyonu, müşteri deneyimini geliştiren değerli içeriğe dayanmaktadır. Anahtar kelimeleri verimli bir şekilde yapılandırın, yinelenen içerikten kaçının ve görüntüleri optimize edin. Çekici, SEO dostu içerik oluşturun. Böylece yapılan hedeflemelere ulaşmak çok daha kolay olacaktır.

MUSTAFA DENİZ -İSTANBUL

REKLAM ALANI