Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyed İbrahim Raisi’den

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyed İbrahim Raisi’den
14.02.2024
A+
A-

 

 

 

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyed İbrahim Raisi’den

 

Resim

2024,

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev Ekselanslarına

Sayın Sayın Başkan.

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti’nde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve Ekselanslarının Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesi nedeniyle en içten tebriklerimi iletiyorum.

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin egemenliğinin yeniden tesis edilmesinden sonra bu seçimlerin ilk kez ülkenizin tüm topraklarında yapılması büyük önem taşımaktadır.

 

 

 

 

İki komşu Müslüman ülke olan İran İslam Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti halkları arasında kadim tarihi, dini ve ortak kültürel özellikler, derin manevi bağlar, iki ülkenin çeşitli alanlardaki ortak çıkarları, iki ülke arasında güçlü temeller oluşturmuştur. ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin genişletilmesi. Eminim ki, sizlerin yeniden başkanlığı sırasında İran İslam Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında dostane, kardeşçe ilişkilerin ve ilişkilerin gelişmesine şahit olacağız.

 

 

 

Yüce Allah’tan size sağlık ve başarı, kardeş Azerbaycan Cumhuriyeti halkına mutluluk ve mutlu günler diliyorum.

 

 

 

Samimi olarak,

 

Seyyid İbrahim Raisi

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/63553

 

 

 

REKLAM ALANI