İş Adamı Mühendis Umut Dolu Yıldırımer, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Yıldırımer, Bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dağlarında şanlı bayrağımızı dalgalandırdığı günün yıldönümü.
İzmir ile başlayan istiklal mücadelesi 9 Eylül 1922’de yine İzmir’in düşman işgalinden kurtulmasıyla son bulmuş ve bağımsızlık ateşi tüm yurdu sarmıştır. Düşmanın denize döküldüğü yer olarak hafızalarımızda yer eden İzmir’imizin kurtuluş tarihi olan 9 Eylül günü, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu günün tarihidir. Bu anlamda İzmir, kurtuluşun simge kentidir. Bundan 99. yıl önce, 9 Eylül günü, bu aziz milleti tarihten silmek isteyenlere karşı net bir mesaj verilmiştir; aziz milletimiz ebediyen var olacaktır. İstiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, bugün de el ele, birlik ve dirlik içinde varlığını sürdürmektedir.
Bu duygularla İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere şanlı özgürlük mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Birleşik Rusya gönüllüleri, Kursk sınır bölgesinde 80’den fazla evi ve 2.500 metrekarelik hasarlı çatıyı onardı
Более 80 домов и 2500 квадратных метров повреждённой кровли восстановили волонтёры «Единой России» в Курском приграничье
“Sumanak mutfağı kültürü” adaylığının İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesine kaydedilmesi
Inscription of nomination “Culture of Sumanak cooking” on the Representative List of Intangible Cultural Heritage of Humanity
Dışişleri Bakanlığı’nda İnsan Hakları Günü
Duşanbe’de konsolosluk görüşmeleri