
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil mutfak aracı yola çıkmaya hazır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Aşevi olarak kullanacağımız aracımızı, afet gibi acil durumlarda da hizmet verecek şekilde tasarladık” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesine mobil mutfak aracı kattı. Mutfak aracının dezavantajlı mahallelere hizmet vermesi ve gerektiğinde afetlerde kullanılması planlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 bin kişilik yemek kapasiteli mobil mutfak aracının hizmete hazır olduğunu duyurdu. Tunç Soyer “Aşevi olarak kullanacağımız aracımızı, afet gibi acil durumlarda da hizmet verecek şekilde tasarladık. Hemşehrilerimiz nerede ihtiyaç duyarsa, mobil aşevimiz orada olacak” dedi.
Festivallerde de kullanılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aşevleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek mobil mutfak aracı, Türkiye’nin her yerinde yemek üretebilecek ve anında dağıtım yapabilecek. Araç doğal afet ve acil durumların yanı sıra festivallerde de kullanılabilecek.
Mobil mutfağının içinde kaynatma kazanı, elektrikli konveksiyonlu pişirme fırını ve pişirme ocakları, sebze doğrama makinesi, el mikseri, bulaşık makinesi, soğuk hava deposu, kuru gıda deposu, davlumbaz sistemi ve yangın söndürme sistemi, çalışma tezgahları, yemek dağıtım tezgahı (benmari), bulaşık yıkama tezgahı, bıçak sterilizasyon dolabı, mutfak el aletleri bulunuyor.
Mobil mutfak ilk kez, 17 Temmuz’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Tunç Soyer’in Gediz Nehri’ndeki kirliliğin kaynağını tespit etmek için “Temiz Gediz Temiz Körfez” sloganıyla çıktığı turun son gününde, “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen’deki küçükbaş hayvan dağıtımında kullanılmıştı.
Kaynak:https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/izmir

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Yerleşkesinin yanında yapımında sona gelinen parkı ziyaret etti.

Azərbaycan “Dajınki–2025” bayramında

About upcoming events in Dushanbe

Foundation stone for mosque to be built in Fuzuli by Turkmenistan laid online

Türkmenistan’ın Fuzuli kentinde inşa edeceği caminin temeli atıldı

Cumhurbaşkanı, Türk Devletleri Örgütü’nün 12. Zirvesi’ne katıldı