Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

MASKE NEDENİYLE İŞLENEN CİNAYETİN ZANLISI QUERDENKEN YANLISI ÇIKTI!

MASKE NEDENİYLE İŞLENEN CİNAYETİN ZANLISI QUERDENKEN YANLISI ÇIKTI!
23.09.2021
A+
A-

ALMANYA’DA BENZİN İSTASYONUNDA MASKE NEDENİYLE İŞLENEN CİNAYETİN ZANLISI QUERDENKEN YANLISI ÇIKTI!

Almanya’da benzin istasyonunda çalışan 20 yaşındaki üniversite öğrencisini kendisini maske takması için uyardığı gerekçesiyle öldüren katil zanlısının korona salgınına ve virüse inanmayan, aşı karşıtı Querdenken yanlısı olduğu belirtildi.

Katil zanlısının sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarda aşıya ve maske kullanımına karşı görüşler belirttiği kaydedildi. Zanlının ayrıca komşularıyla da sık sık maske ve aşının saçma olduğu yönünde konuşmalar yaptığı öğrenildi. 49 yaşındaki bilgisayar programcısı zanlının koronayı yalan ve aşıyı da insanları yok etmek için geliştirilmiş bir aşı olarak tanımladığı söylendi.

RADİKALLEŞME KONUSUNDA İSTİHBARATTAN UYARI

Aşı karşıtlarının ürettiği komplo teorilerinin insanları nasıl radikalleştirdiği ve toplumu böldüğü bu cinayetle bir kez daha ortaya çıktı. Thüringen eyaleti iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Dairesi komplo teorilerine karşı uyardı. Thüringen Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Stephan Kramer yaşanan saldırının aşırı sağcı komplo fantezilerinin bir sonucu olduğunu kaydetti. Kramer, “Benzin istasyonunda kasiyer olarak çalışan öğrencinin soğukkanlılıkla öldürülmesi korkunç, ancak son haftalarda sürekli artış göz önüne alındığında benim için sürpriz değil” dedi. Kramer bu gruptaki radikalleşme konusunda uyarırken, “Tehlike ciddiye alınmadan önce her zaman ölümlerin olması üzücü” dedi.

SİYASİLERDEN TEPKİ

Gencecik bir insanın aşı karşıtı tarafından yaşamını yitirmesine siyasiler de büyük tepki gösterdi. Birlik Partileri (CD/CSU) Başbakan Adayı Armin Laschet, Querdenken hareketine karşı sert tepki gösterirken, “Toplumdaki bu nefret son bulmalı” dedi. SPD Başbakan adayı Olaf Scholz ise saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Scholz, bir insanın, başkalarının yaşamını korumak isterken öldürülmesinin korkunç bir durum olduğunu ifade etti. Scholz, toplumun nefrete karşı kararlılıkla karşı çıkması gerektiğini belirtti. Yeşiller Partisi başbakan adayı Annalena Baerbock da, “Yalnızca geçerli kurallara uymayı, sağduyulu olmayı ve dayanışma göstermeyi isteyen genç bir adamın korkunç cinayeti karşısında şok oldum” dedi. Baerbock, kurbanın ailesine taziyelerini iletirken, “Başına buyruk topluluğun radikalleşmesi konusunda çok endişeliyim” diye konuştu.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI