Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

ÖMER ÖZGÜVEN ‘DEN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

ÖMER ÖZGÜVEN ‘DEN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI
04.06.2023
A+
A-

ÖMER ÖZGÜVEN ‘DEN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

Özgüven Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özgüven, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Özgüven Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özgüven, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Çevre kirliliğine bağlı sorunlar, 1970’li yılların başında hız kazanarak uluslararası platformlarda tartışılır hale gelmiş, 1972 yılında İsveç’te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran günü “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir.

Bu tarihten itibaren Dünya Çevre Günü, ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmekte ve değerlendirilmektedir.

Çevrenin korunması, sorunların en aza indirilmesi ve önlemlerin uygulanmasına yönelik çalışmaların amacı, insanlara daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama imkânının sunulmasıdır. Çevreyle ilgili her konuda sorumluluklarımızı yerine getirmek ve gelecek kuşaklara yaşanabilir, güzel ve temiz bir dünya bırakmak için çaba göstermek, hepimizin en başta gelen görevlerindendir.

Unutmayalım ki, çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır.

Çevre konusunda yapılan çalışmalarla ilgili çaba gösteren kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, medyamızın duyarlılığını ve başarılı çalışmalarını yakından takip etmekteyim. Çalışmalarından ve çevre duyarlılığından dolayı hepsine teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle çevrenin bize geçmiş kuşaklardan kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara bir emanet olduğu gerçeğini hatırlatarak, gelecek kuşaklara daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakacağımız inancıyla Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, bütün vatandaşlarımıza güzel, temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI