Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

RECEP ŞENYÜZ KALEMİNDEN MEMURUN MİRASI

RECEP ŞENYÜZ KALEMİNDEN MEMURUN MİRASI
25.08.2021
A+
A-

Yazardan Direkt Yayınevi yazarlarından Recep Şenyüz’ün, çocuklarına yaşam tecrübeleri ve hayat dersleriyle dolu bir miras bırakmak için kaleme aldığı Memurun Mirası, bir dönemin siyasi tarihine de tanıklık yapıyor. Kitapla ilgili basın bültenini ve görselleri sizinle paylaşıyorum.

Saygılarımla.

http://yazardandirekt.com/ & www.ydatolye.com

RECEP ŞENYÜZ KALEMİNDEN MEMURUN MİRASI

Memurun Mirası; zorluklar içinde geçen bir yaşantıda, geçirdiği ağır bir hastalık sonucu kalbi bir buçuk dakika süreyle durunca sol tarafı felç olan memur baba, Recep Şenyüz’ün çocuklarına yazdığı ilk eser.

Recep Şenyüz, ilk gençliğinden başlayarak özellikle memurluk hayatında uğruna mücadele ettiği değerleri, belediye çalışanı memurlarının sendikalaşmasını ve sendika kurma uğraşılarını ve sendikalaştıktan sonraki eylemlerini kaleme alıyor. Memurun Mirası, memurluk ve sendika çalışmalarında tanıdığı, dost olduğu insanlarla özveri ve vefa temelli ilişkilerini; evlenirken ve hastalık zamanlarında yanında olan, onu yalnız bırakmayan insanları, çocuklarına ve sonraki nesillere daha yaşanabilir bir ülke bırakmak için onurlu bir yaşamı nasıl sürdürdüğünü, kimi tarihi önemli kişiliklerin (Mandela gibi) yaşamlarından da örnekler vererek anlatıyor.

 

Ailesiyle son yaptığı Bursa gezintisindeki mutluluğu ve dinginliği, her olumsuzluğa rağmen onurluca geçirilmiş bir yaşamın, haksızlıklara karşı savaşla geçmiş bir memurun yaşamının değerine vurgu yapan eser; İstanbul’da geçen çocukluğunun büyülü nostaljik hatıralarıyla ve okul hayatı, devrimci hareketlerle tanışma gibi iş hayatından önceki zamanlarla başlıyor. Ardından naif bir yaşam öyküsünün dehlizlerinde dolaşıyor.

 

Bırakılabilecek en büyük mirasın, onurlu bir yaşam olduğunu söyleyen Recep Şenyüz, tek elle yazdığı bu eserde yaşamından farklı kesitlere yer veriyor. Ya işini bilen bir memur olarak çocuklarına bir servet bıraktığı, sıradan bir yaşam özeti olarak hafızalarda kalacaktı ya da onurlu yaşanmış, özgün ve kalplere dokunacak anılarla dolu bir yaşam dersi miras bırakacaktı. Şenyüz, burada onurlu bir hatıra olarak yer almayı seçiyor. Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlanan Memurun Mirası farklı bir yaşam hikâyesiyle tanışmak isteyen okurla buluşuyor.

REKLAM ALANI