Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Rogun” hidroelektrik santralinde “Vibuild” firmasına ait taş ve çakıl fabrikası ziyareti

Rogun” hidroelektrik santralinde “Vibuild” firmasına ait taş ve çakıl fabrikası ziyareti
12.08.2023
A+
A-

 

 

 

Rogun” hidroelektrik santralinde “Vibuild” firmasına ait taş ve çakıl fabrikası ziyareti

.2023 , Rogun şehri

9 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, “Vibuild” şirketinin “Rogun” hidroelektrik santralindeki taş ve çakıl fabrikasını ziyaret etti.

 

 

 

Bu işletme 3 üretim hattından oluşmakta ve saatte 3000 ton miktarında 0-300, 150-40 ve 0-40 mm malzeme üretmektedir.

 

 

 

 

Taş ve çakıl üretimi için 15 No’lu ocaktan taşınan 0-700 milimetre büyüklüğündeki alüvyon malzeme stoklardan ağır kamyonlarla taş ve çakıl üretim tesisine getirilmektedir.

Taşınan malzeme ilk aşamada taş kırma cihazının bölümlerinden ve konveyör hatlarından geçer.

Üretim hattının ikinci bölümünde işlenen malzemeler konik kırıcılardan geçirilerek üretim eleklerinde 20-40, 5-20 ve 0-5 milimetre boyutlarında ayrıştırılır.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, bu işletmede 2023 yılı Mart ayından itibaren alt ve üst kısımlarda 0-10, 0-40 ve 5-40 milimetre ebatlarında cila malzemeleri üretimine başlandığı bilgisini aldı. çekirdeğin Nerugoh ana barajı kullanılmaktadır.

 

 

 

Uzmanlara göre uluslararası standartların gerekliliklerine göre çakılın siltliliği %1’i, kumun ise %3’ü geçmemelidir.

Stoklanan malzeme, yer altı tünelinden kauçuk konveyör bant ile 3. üretim hattına taşınır ve standart gereklilikleri karşılamak için tekrar yıkanır.

Kum ve çakıl üretim sahasının yapım işine 2018 yılında yabancı firma “Vibuild” tarafından başlanmış olup, 2021 yılında inşaat malzemeleri üretimine başlanmıştır.

 

 

 

 

Beton karışımı üretiminde ise 10 nolu kum ve mıcır üretim tesisi hizmet vermekte olup, farklı ebatlarda kum ve mıcır inşaat malzemeleri üretmektedir.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Saygıdeğer Emomali Rahmon’un Rogun hidroelektrik santralinin inşaat işlerini genişletmek için verdiği talimat ve emirleri yerine getirmek için işçilerin mevcut tüm imkanları etkin bir şekilde kullandığı ve modern olduğu söylenmelidir. endüstri teknikleri ve mekanizmaları ve inşaat malzemelerinin zamanında tedarik edilmesini sağlamak için pratik önlemler almaktadır.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31196?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI