Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Sırbistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’ten

Sırbistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’ten
13.02.2024
A+
A-

 

Sırbistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’ten

2024,

Resim

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev Ekselanslarına

Ekselansları, Sayın Başkan.

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti’nde yapılan olağanüstü cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandığınız parlak zaferden dolayı sizi içtenlikle tebrik etmekten mutluluk duyuyorum. Bu zafer Azerbaycan vatandaşlarının sizin liderliğinize olan büyük güveninin bir tezahürüdür. Bu sonuç aynı zamanda deha Haydar Aliyev’in attığı temeller üzerinde son 20 yılda yurt içi, bölgesel ve uluslararası düzeyde elde ettiğiniz benzersiz başarılarınızın da bir övgüsüdür.

 

 

 

Stratejik politikanız ve sadakatiniz sayesinde Azerbaycan sosyal ve ekonomik gelişme yönünde ciddi ilerleme kaydetti, her vatandaşın güvenliği ve refahı sağlandı, ülkeniz bölgesel lider haline geldi ve uluslararası arenada imrenilecek bir itibar kazandı. .

Sırbistan, Azerbaycan’la ilişkilere özel önem veriyor ve ülkenizin gerçek bir dost ve hayati çıkarlarımızın savunucusu olduğunu defalarca kanıtladığını asla unutmuyor. Bu vesileyle, uluslararası hukuk ilkelerine ve BM Şartı’na bağlılığa, Azerbaycan’ın ülkemizin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin desteklenmesi konusundaki değişmez tutumuna içten şükranlarımı sunuyorum.

 

 

 

Siyasi, ekonomik ve insani alanlardaki stratejik iş birliği ve ilişkilerimizin birçok açıdan genişlediğini memnuniyetle belirtmek isterim. Sizin sürekli bilge rehberliğiniz ve liderliğiniz sayesinde, Sırbistan ile Azerbaycan arasındaki uzun vadeli ve yakın ortaklığın karşılıklı yarar doğrultusunda güçlendirilip geliştirileceğinden eminim.

 

 

 

Biz de, her alanda dostluk, karşılıklı saygı, güven ve destek ilkelerine dayalı olarak daha etkili ve gelişen işbirliğinin sağlanması, ortak proje ve fikirlerin hayata geçirilmesi konusunda güçlü bir kararlılığa sahip olduğumuzu belirtmek isterim.

 

 

 

Ekselansları, sevgili dostum, size sağlık, yüce devlet makamınızda yeni başarılar, kardeş Azerbaycan halkına barış ve huzur diliyorum.

 

 

 

Ekselansları, lütfen en derin saygılarımı kabul edin.

Samimi olarak,

 

Aleksandar Vucic

Sırbistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/63550

 

 

 

 

REKLAM ALANI