Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Tacikistan’ın Bağımsızlık Günü Kahire’de kutlanıyor

Tacikistan’ın Bağımsızlık Günü Kahire’de kutlanıyor
29.09.2023
A+
A-

 

 

Tacikistan’ın Bağımsızlık Günü Kahire’de kutlanıyor

.2023

Öncesi
Sonraki

 

 

25 Eylül 2023’te Tacikistan Cumhuriyeti’nin Kahire Büyükelçiliği, Tacikistan’ın Devlet Bağımsızlık Günü’nü ve Tacikistan ile Mısır arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümünü ciddiyetle kutladı.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti’nin Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi Zarobiddin Kosimi, konuşmasında Tacikistan’ın bağımsızlık yıllarında elde ettiği başarılardan ve Mısır dahil dış ilişkilerin geliştirilmesinden söz ederek, Tacikistan ve Mısır’ın bu konuda önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı. Karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini genişletmek için büyük potansiyel ve kaynaklar.

 

 

 

Tacikistan’ın su ve iklim alanındaki küresel girişimlerinin sunumuna ve “yeşil ekonomi” ve “yeşil enerji”nin geliştirilmesi de dahil olmak üzere sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanmasına da büyük önem verildi.

 

 

 

Etkinliğe, Kahire’deki çok sayıda büyükelçi ve diplomatik birlik, Mısır Parlamentosu’nun üst düzey temsilcileri, bakanlıklar ve daireleri, bilimsel ve kültürel çevreler, girişimciler ve medya temsilcileri katıldı.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Mısır

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/13443/celebrating-tajikistans-independence-day-in-cairo

 

 

 

 

REKLAM ALANI