Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` DEN ’15 EKİM DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ’ MESAJI

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` DEN ’15 EKİM DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ’ MESAJI
14.10.2021
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, yayınladığı mesajında; Tüm kadın çiftçilerin ‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutladığını bildirdi. Yüksel , ’15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nün tarımsal faaliyetlerde en önemli görevleri üstlenen ve buna rağmen görünmeyen kahramanlar olarak görülen çiftçi kadınların hatırlanması için önemli bir gün olduğunu belirtti. Sanayi ve teknolojide yaşanan gelişmelere rağmen ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 25’inin tarımla uğraştığını kaydeden Yüksel, Tarımın ülke için ne kadar önemli bir sektör olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Yüksel mesajına şöyle devam etti. “Tarım ülkemiz için ne kadar önemli bir sektör ise, kadın çiftçilerimiz de bu sektör için o kadar önemlidir. Ülkemizdeki küçük tarım işletmelerinde işgücü büyük oranda kadın çiftçilerimizin omuzlarındadır. Üstlendikleri ev işleri ve tarımsal faaliyetlere katılma gibi görevlerin çokluğu, kırsal kesimde yaşayan kadınların çalışma şartlarını da zorlaştırmaktadır. Ülkemizde çalışan kadınların yüzde 30’a yakını tarım sektöründedir. Tarım sektörü bu kadar çok kadını istihdam etmesine rağmen, bu sektörde çalışan kadınlarımız emeklerinin karşılığını tam olarak alamamaktadır. Ayrıca birçok kadın da sosyal güvenceleri olmaksızın çalışmaktadır. Tüm kadın çiftçilerimizin sosyal ve ekonomik sorunlarının en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını diliyor, ülkemiz tarımının gelişmesi ve kırsal kalkınmanın gerçekleştirilebilmesine büyük katkı sağlayan kadın çiftçilerimizin ‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyorum. Dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

REKLAM ALANI