Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Terörle Mücadele Başta Olmak Üzere Devam Eden Faaliyetlerimize İlişkin Basın Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Terörle Mücadele Başta Olmak Üzere Devam Eden Faaliyetlerimize İlişkin Basın Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
06.09.2021
A+
A-

Terörle Mücadele Başta Olmak Üzere Devam Eden Faaliyetlerimize İlişkin Basın Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

Terörle mücadele başta olmak üzere Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri ve gündemdeki konulara ilişkin olarak basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda basın mensupları ile şu bilgiler paylaşıldı:

ORMAN YANGINLARI VE SEL FELAKETLERİYLE MÜCADELEYE DESTEK SAĞLANDI

Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları; vatanımızın, mavi vatanımızın, semalarımızın ve 84 milyon vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ülkemizin hak, alaka ve menfaatlerini korumak maksadıyla yurt içinde ve dışında terör örgütlerine karşı mücadelesini kahramanlık ve fedakârlıkla yürütmeye, üstlendiği tüm görevleri başarı ile yerine getirerek bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamaya devam etmektedir.

Millî Savunma Bakanlığı görev ve sorumluluklarının yanı sıra ihtiyaç hâlinde devletimizin ilgili kurumlarıyla koordineli bir şekilde doğal afetle mücadele çalışmalarına katkıda bulunmaktadır.

Bu kapsamda ülkemiz genelinde meydana gelen orman yangınlarına yönelik (Bodrum, Marmaris, Isparta, Aydın ve Hatay) müdahâle maksadıyla mülki makamlardan gelen talepler doğrultusunda 01 Ağustos 2021 tarihinden itibaren TSK birliklerince toplam;

5 adet İHA, 5 adet Çıkarma Gemisi, 1 adet Karakol Gemisi, 4 adet Couger Helikopter, 50’den fazla İtfaiye, arazöz, iş makinesi ve muhtelif zamanlarda yaklaşık 800 personel ile söndürme görevi desteklenmiştir.

Kastamonu-Sinop illerinde yaşanan sel felaketinde de vatandaşların tahliyesi maksadıyla TSK birliklerince; 8 adet Arama Kurtarma helikopteri ile 1000’den fazla vatandaşın havadan tahliyesi yapılmış, bölgede yıkılan köprülerin yerine 2 adet Seyyar Köprü kurulmuş, 2 adet Çıkarma Gemisi, 1 adet Karakol Gemisi 6 adet İş Makinesi, 10 adet muhtelif araç ile arama-kurtarma ve tahliye faaliyetlerine destek sağlanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman asil milletinin emrindedir.

18 BİN 455 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz artan bir şiddet ve tempoda kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda son bir ayda yurt içi ve sınır ötesinde 6’sı büyük, 16’sı orta çaplı olmak üzere toplam 22 operasyon icra edilmiştir.

24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar toplam 18.455, bu yılın başından itibaren ise 1.865 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. 23 Nisan’da başlayan ve Irak’ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı olarak icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar toplam 244 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Ayrıca, 300’e yakın mağara / sığınak, 600’den fazla mayın/EYP tespit edilerek imha edilmiş; çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Ülkemize yönelik terör tehdidine karşı icra ettiğimiz tüm operasyonlarımız, başta Irak olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygılı, uluslararası hukuka uygun, meşru müdafaa hakkı kapsamında ve sadece bölgedeki terörist unsurlar hedef alınarak yapılmaktadır.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemiz ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye, en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

SON 1 AYDA İRAN SINIR HATTINDA 13 BİN 769 ŞAHIS YAKALANDI

Hudutlarımızda kaçakçılığın, düzensiz yasa dışı göçmen akının engellemesi, teröristle mücadelede etkinliğin artırılması kapsamında; sınırlarımızda teknolojik vasıtalarla desteklenmiş fiziki güvenlik sistemleri tesis edilmekte, ayrıca hudut birliklerimizin imkân ve kabiliyetleri sürekli olarak geliştirilerek sınır güvenliğinde etkin tedbirler alınmaktadır.

Afganistan’daki son gelişmelerle birlikte İran sınırında olası bir hareketliliğe karşı alınan tedbirler gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır.

İran sınır hattında 2019 yılında yasa dışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan 74.447 şahıs engellenmiş, 5.016 şahıs yakalanmış; 2020 yılında 127.434 şahıs engellenmiş, 185 şahıs yakalanmış, 2021 yılında ise 68.353 şahıs engellenmiş, 1.078 şahıs yakalanmıştır.

Alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde son bir ayda, tüm hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 13.769 şahıs yakalanmış, 25.186 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

Yakalanan bu şahısların 54’ü FETÖ olmak üzere toplam 75’i teröristir. Yine bu dönemde icra edilen operasyonlarda; 39.400 paket sigara, 307 kilogram uyuşturucu, 108 adet cep telefonu ve 11 adet muhtelif silah ele geçirilmiştir. Son dönemde ele geçirilen malzemelerde özellikle elektronik malzeme ve uyuşturucuda artış olduğu gözlemlenmektedir.

Sınır fiziki güvenlik sistemi; modüler beton duvar, yollar, kuleler, tel engel sistemleri, aydınlatma sistemleri, kamera ve algılama sistemleri, kiriş/köprü/seddelerden oluşmaktadır. Fiziki engellerin yanında sınır güvenliğinde engelleme ve yakalamaya yönelik üç kademeli bir emniyet sistemi oluşturulmuştur; ilk kademede: Hudut birliklerinin gözetleme, kontrol, pusu ve devriye faaliyetleri icra edilmektedir.

İkinci kademede: komando unsurları ile geri bölgede, dere yataklarından geçişi engelleyecek şekilde hareketli pusu ve devriye faaliyetleri icra edilmektedir; son kademede: Jandarma unsurları ile gerekli koordine kurularak yasadışı geçiş yapan şahısların yakalanması ve sınır dışı edilmesi faaliyetleri icra edilmektedir. Son gelişmeler ışığında İran sınırında gerekli birlik kaydırmaları ve takviyeler yapılmıştır.

Sınırlarımızın güvenliği ilgili bakanlık ve kurumlarla koordineli olarak her türlü zorlu iklim ve arazi şartlarına rağmen 7 gün 24 saat kesintisiz olarak sağlanmaktadır. “Hudut namustur!” anlayışıyla en kıdemsizinden en kıdemlisine kadar bütün personelimiz yüksek moral ve motivasyonun yanı sıra büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla kendine verilen görevleri başarıyla yerine getirmektedir.

Gündemdeki düzensiz göç, sadece sorun yaşayan ülkenin ve komşularının değil tüm dünyanın sorunudur. Resmî BM verilerine göre de dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemiz, üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır, yapmaktadır.

AFGANİSTAN’DAN 1.129 SİVİL VATANDAŞIN TAHLİYESİ YAPILDI

Bilindiği üzere Türk Silahlı Kuvvetleri 2002 yılından bu yana BM, NATO ve ikili anlaşmalar kapsamında tarihî ve kültürel bağlarımız olan Afgan halkının barış, huzur ve istikrarına katkı sağlamak için Afganistan’da 20 yıl süre ile Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı’nın güvenli ve uluslararası standartlarda işletilmesi sorumluluğunu ise 6 yıl süre ile başarıyla yürütmüştür.

15 Ağustos’ta Kabil’de yaşanan gelişmeler yerel halkta paniğe neden olmuş, ülkeyi terk etmek isteyen on binlerce kişi Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’na yığılmıştır.

Hamid Karzai Havaalanı’nda yaşanan karmaşaya diğer ülkeler ile birlikte müdahâle edilmiş, havaalanında güvenlik sağlanarak faaliyetlerin yürütülmesi sağlanmıştır.

Bu süreçte askerî uçaklarımız ile 1.129 sivil vatandaşın tahliyesi yapılmıştır. Yapılan görüşmeler, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek TSK unsurlarımızın tahliyesine karar verilmiştir.

Afganistan’da kendisine tevdi edilen görevi başarıyla yerine getiren personelimizin ve malzemelerimizin tahliyesine 25 Ağustos tarihinde başlanmış, 48 saatten kısa sürede, 27 Ağustos’ta tamamlanmıştır. Ayrıca diğer ülke vatandaşlarının tahliyesine de gerekli destek sağlanmıştır.

Kabil Havaalanı’ndaki yoğunluk ve gerginliğe rağmen tahliyenin kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi TSK’nın etkinliğini ve gücünü dünyaya bir kez daha göstermiştir.

SURİYE’DEKİ SON DURUM

Suriye harekât alanlarında terörden arındırılan bölgelerdeki mayın/EYP temizliği ile hayatın normalleşmesi maksadıyla insani yardım, altyapı ve günlük hayatı destekleme faaliyetlerimiz, ilgili kamu, kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak devam etmektedir.

Ayrıca, güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimleri birliklerimiz tarafından engellenmektedir.

Bu kapsamda, son bir ayda Suriye harekât alanlarında Kahraman Komandolarımız tarafından, DEAŞ terör örgütü mensupları dâhil olmak üzere 105 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Bölgede masum ve mazlumları gözeterek Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz.

AZERBAYCAN İLE “KARDEŞ TUGAY” PROJESİ BAŞLATILDI

Azerbaycan Ordusuna destek sağlamak maksadıyla, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde mayın/EYP arama ve imha faaliyetleri devam etmektedir. TSK, kardeş ülke Azerbaycan’la yapılan askerî ve iş birliği anlaşmaları kapsamında Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyon ve eğitim faaliyetlerine destek vermeye devam etmektedir.

Bu kapsamda Türkiye ve Azerbaycan arasında ortak çalışabilirliğin sağlanması, eğitim planlaması, yönetimi ve icra esaslarının uyumlu hâle getirilmesine yönelik “Kardeş Tugay” projesi başlatılmıştır.

Hâlihazırda Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personeli ile birlikte TSK bünyesinde ortak tatbikat ve eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir.

“İki devlet, tek millet” anlayışıyla kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin haklı davalarında bundan sonra da tüm imkânlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz.

LİBYA’DA YAKLAŞIK 4 BİN MAYIN/EYP VE PATLAMAMIŞ MÜHİMMAT ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

500 yıllık tarihî kardeşlik bağlarımız olan Libya’da, birliklerimiz tarafından meşru hükûmetin davetine ve ikili anlaşmalara istinaden Libyalı kardeşlerimize askerî eğitim, yardım, iş birliği ve danışmanlık desteğine devam edilmektedir.

Libya halkının huzur ve güvenliğine katkı sağlanması amacıyla mayın/EYP temizliği faaliyetlerimizde bugüne kadar yaklaşık 4.000 mayın/EYP ve patlamamış mühimmat tespit edilerek etkisiz hâle getirilmiştir.

YUNANİSTAN’IN GERİLİMİ TIRMANDIRAN POLİTİKA İZLEDİĞİ GÖRÜLMEKTEDİR

Türk Silahlı Kuvvetleri Ege’de, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam etmektedir.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Sismik Veri Toplama Projesi ve sondaj faaliyetleri kapsamında Akdeniz’de ORUÇ REİS Sismik Araştırma Gemisi, Karadeniz’de BARBAROS HAYRETTİN PAŞA Sismik Araştırma Gemisi, FATİH ve KANUNİ Sondaj Gemileri ile DENAR-2 gemisi faaliyetlerini, deniz ve hava kuvvetleri unsurlarımızın refakatinde sürdürmektedir.

Yunanistan, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde yaptığımız tüm çağrılara rağmen uluslararası anlaşmalara aykırı olarak Gayri Askerî Statüdeki Doğu Ege Adaları’nın statüsünü bozan eylemlerine devam etmektedir.

Adalara konuşlandırdığı askerî birlik ve gemilerle, bu birlik ve gemilere yaptığı üst düzey ziyaretlerle iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmayan ve uluslararası hukuka aykırı devlet uygulamalarını sürdürmektedir.

2021 yılı başından itibaren Gayri Askerî Statüdeki Adalar’da 790 gemi ihlalinin yanı sıra 206 hava sahası ihlali, 27 kara suyu ihlali, 95 hava aracı tacizi ile uluslararası hukuka aykırılığın Gayri Askerî Statüdeki Adalarla sınırlı kalmadığı, Yunanistan’ın sorunları barışçıl yöntemlerle diyalog yoluyla çözmek yerine gerilimi tırmandıran ve yeni gerilimler üreten bir politika izlediği açıkça görülmektedir.

Yunanistan ayrıca Atina Mutabakatı hilafına moratoryum ihlallerini sürdürmektedir.

Türkiye; Yunanistan’ın bu girişimlerine karşı uluslararası hukuktan kaynaklı hak, alaka ve menfaatlerini korumayı kararlılıkla ve tavizsiz sürdürecektir.

Türkiye, başından beri sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine dayalı diyalog ve görüşmeler yoluyla, barışçıl yöntemlerle çözülmesinden yana olduğunu eylemleriyle, söylemleriyle ve samimi gayretleriyle ortaya koymuştur. Ülkemiz çözümden yana tavrını korumaktadır. Gayretlerimiz ve samimi yaklaşımımız sayesinde bir yandan istişari görüşmeler yürütülürken diğer taraftan NATO’da ayrıştırma usulleri görüşmeleri icra edilmekte, bunların yanı sıra dördüncüsü Ankara’da gerçekleştirilecek olan Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı’nın planlama ve koordinasyon faaliyetleri Yunanistan tarafıyla devam etmektedir.

Türkiye milyonlarca mazlum göçmene uluslararası hukukun getirdiği yükümlülükler ve her şeyden daha önemlisi, insanlığın ve medeniyetin bir gereği olarak kucak açmıştır.

Buna karşın, Yunanistan göçmenleri kötü muamelelerle geri itmeye devam etmektedir. Yunanistan’ın yaptığı kötü muameleler uluslararası bağımsız kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporlarla da tüm şahitleri ve somut delilleriyle tescil edilmiştir. Nitekim bu husus AB Komisyonu tarafından da tespit edilerek Yunanistan Sahil Güvenliği için talep edilen finansman desteği reddedilmiştir.

Komşumuzdan beklentimiz; uluslararası hukukun gereklerine, akla, mantığa, hakkaniyete, insani ve medeni normlara uygun davranması; sorunların iyi komşuluk ilişkilerine dayanan barışçıl yöntemlerle ve diyalog yoluyla çözümünden yana samimi bir tutum sergilemesidir.

TSK, KIBRIS ADASI’NDA BARIŞ, HUZUR VE GÜVENLİĞİN TEMİNATI OLMAYA DEVAM EDECEK

Bir diğer önemli husus da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ada’daki durumudur. Bugüne kadar denenmiş ve bir sonuç alınamayacağı tüm taraflarca görülmüş yöntemlerle bir çözümün mümkün olmadığı ve Kıbrıs’ta eşit, egemen ve bağımsız iki devletin bulunduğu kabul edilmeden müzakerelerin ilerleyemeyeceği açıkça görülmelidir. Kıbrıs’ta egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan ve iş birliği içinde olan iki devlet tek çözümdür.

Ada’daki varlığımızın gerekçesi sadece Kıbrıs Türkü’nün canını korumaktır. Türk askerî varlığını Ada’da işgalci olarak gösterme gayretleri, Kıbrıs tarihindeki Rum katliamlarının üstünü örtmediği gibi, ne Yunan ve Rum ikilisine ne de bunların destekçilerine hiçbir fayda sağlamayacaktır.

Bir kez daha vurgulamak isteriz ki Kıbrıs bizim millî meselemizdir. Garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıslı Kardeşlerimizin yanındayız. Türkiye garantör devlet olarak uluslararası anlaşmalar ve uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklar çerçevesinde Kıbrıs Adası’nda barış, huzur ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir.

HAREKÂT, TATBİKAT VE EĞİTİMLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm dünyayı etkisi altına alan salgına rağmen kesintisiz olarak devam ettiği harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra diğer millî, uluslararası ve NATO görevleri ile de gücüne güç katmaya, bölgesel ve küresel barışın desteklenmesine katkı sağlamaya devam etmektedir.

Müttefiklerimizle ortak çalışabilirlik kapsamında;

Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarımız, NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi çerçevesinde, Polonya’daki Malbork Hava Üssüne intikallerini gerçekleştirmiş ve göreve başlamıştır. NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği, Orta ve Doğu Avrupa’daki NATO Müttefiklerinin topraklarında, hava sahasında veya çevresinde savunmayı güçlendirmeyi, vatandaşlarına güvence sağlamayı ve potansiyel saldırganlığı caydırmayı hedeflemektedir.

TURAZ ŞAHİNİ-2021 Tatbikatı 06-17 Eylül 2021 tarihleri arasında Azerbaycan ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının katılımıyla 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı/Konya’da icra edilecektir. Tatbikatın amacı; Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile başlatılan uçuş eğitimlerini ileri seviyelere taşımak, uluslararası tatbikat usulleri ve terminolojilerinin uygulamasını göstermek, farklı platform, silah sistemleri ile elektronik harp konularında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, karşılıklı askerî eğitim/iş birliğini geliştirmektir.

Türkiye-Azerbaycan SAT/SAS Tatbikatı 30 Ağustos-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Bakü/Azerbaycan’da icra edilmektedir. Tatbikatın amacı; SAT, SAS ve sualtı kurtarma harekât nevilerinde Türk ve Azerbaycanlı timler arasında müşterek çalışabilirliği sağlamak ve Azerbaycan Deniz Kuvvetleriyle askerî alandaki iş birliğini geliştirmektir.

Dynamic Move-2021 NATO Tatbikatı 30 Ağustos-09 Eylül 2021 tarihleri arasında Türkiye’den TCG ALANYA mayın avlama gemisi ve iki karargâh subayının katılımıyla La Spezia / İtalya’da icra edilmektedir. Tatbikat, deniz mayın harbine yönelik bilgisayar destekli komuta yeri (BDKY) tatbikatıdır. Tatbikatın amacı; NATO karargâhları ve NATO üyesi ülkelerin karargâh subaylarının, bir kriz senaryosu içerisinde Mayın Karşı Tedbirleri harekâtının planlama ve icrasına yönelik eğitim seviyesini artırmaktır.

Dynamic Front 2021 Tatbikatı İkinci Safhası, ABD Avrupa Kara Komutanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye, ABD ve İspanya Silahlı Kuvvetleri unsurlarının katılımı ile 05-20 Ey lül 2021 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde, General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Alanı/Polatlı’da icra edilecektir. Tatbikatın amacı, tatbikata katılan ülke topçu unsurlarını çok uluslu harekâta yönelik hazırlamak ve çok uluslu birliğin eğitim ve iş birliği içersinde çalışabilirliğini geliştirmektir.

Dynamic Guard 2021 Elektronik Harp (EH) Tatbikatı, 06-10 Eylül 2021 tarihleri arasında SNMG-2 unsurlarının (İtalya, İspanya, Türkiye) katılımıyla Suda/Girit’te Yunanistan ev sahipliğinde icra edilecektir. Tatbikata TCG GÖKÇEADA fırkateyni ile iştirak edilecektir. Tatbikatın amacı; yoğun elektromanyetik yayılım ortamında Elektronik Destek (ED) ve EH denemelerinin daha etkin olarak icra edilmesine yönelik bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmaktır.

Aynı anda birden fazla harekât alanında mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO, BM, AGİT ve ikili antlaşmalar kapsamında Libya’dan Kosova’ya, Azerbaycan’dan Bosna Hersek’e Katar’dan Somali’ye kadar birçok coğrafyada dünya barışına katkıda bulunmaktadır.

Gelecek dönemde de harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetlerimiz ile bölgesel ve küresel barışın desteklenmesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin harbe hazırlığının en üst seviyede tutulmasına devam edilecektir.

FETÖ İLE MÜCADELE KAPSAMINDA 23 BİN 931 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

FETÖ ile mücadele kapsamında; Bakanlığımız, tüm birimleri ile hassasiyet ve belirlenen kriterler çerçevesinde; yeni bilgi, belge ve veriler ışığında kararlılıkla mücadelesini sürdürmeye devam etmektedir. 15 Temmuz 2016’dan itibaren 23.931 personel ihraç edilmiş, 1.425 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir.

1 Ocak – 03 Eylül 2021 tarihleri arasında;

– 3.243 personel kamu görevinden çıkarılmış,

– 617 emekli personelin rütbesi geri alınmış,

– 140 personel göreve iade edilmiş,

– 12 emekli personelin rütbesi/unvanı iade edilmiştir.

KOVİD-19 İLE MÜCADELE

Kovid-19 ile mücadele kapsamında, Bakanlığımıza bağlı tüm birlik, karargâh ve kurumlarımızda ilk günden itibaren vakaların tespit şekli, statü dağılımı, garnizonlardaki sivil vaka sayısı gibi birçok etken dikkate alınarak anlık, noktasal ve dinamik tedbirler uygulanmaktadır.

Sonuç olarak; birden fazla harekât alanında mücadele eden, dünyanın birçok bölgesinde barış ve istikrarın sağlanmasında görev alan Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları; ülkemizin savunma ve güvenliği için, kendisine tevdi edilen her türlü görevi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarma azim ve kararlılığındadır.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/592021-76843

REKLAM ALANI