Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Türk Dünyası’nın Gönül Elçisi DR. SEYFULLAH TÜRKSOY ‘A ÜSTÜN HİZMET MADALYASI

Türk Dünyası’nın Gönül Elçisi DR. SEYFULLAH TÜRKSOY ‘A ÜSTÜN HİZMET MADALYASI
22.06.2022
A+
A-

 

 

 

Türk Dünyası’nın Gönül Elçisi
DR. SEYFULLAH TÜRKSOY ‘A ÜSTÜN HİZMET MADALYASI

Açıklama yok.

30 yılı aşkın bir süredir Türk Dünyasıyla ilgili yüzlerce belgesel programın yanısıra uluslararası başarılı kurultaylara, çalıştaylara, kültür etkinliklerine imza atan İpekyolu Kamu Diplomasisisi Teşkilatı Başkanı ve duayen gazeteci Dr. Seyfullah Türksoy, Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Azerbaycanlılar Kongre Merkezi tarafından Üstün Hizmet Madalyası’yla ödüllendirilldi. Bakü’de Azerbaycan Türk Evi merkezinde gerçekleşen törende, Türk Dünyasının Gönül Elçisi Seyfullah Türksoy’un madalyasını Avrupa Azerbaycanlılar Kongre Merkezi Başkanı Sahil Gasımov takdim etti.

Sahil Gasımov, Seyfullah Türksoy’un birinci Karabağ Savaşında olduğu gibi ikinci Karabağ savaşında da Azerbaycan’ın yanında büyük mücadeleler verdiğini, Azerbaycan’ın milli meselelerinde çok aktif faaliyetler gösterdiğini belirterek, “Azerbaycan Respuplikası’nın 104. kuruluş yıldönümü anısına, Kongre Merkezi’miz Sn. Seyfullah Türksoy’a bu madalyayı vermeyi kararlaştırmıştır. Seyfullah beyin çalışmalarını yakından ve takdirle takip ediyoruz. Gayretlerinin daim olmasını diliyoruz” dedi.

Açıklama yok.
Azerbaycan Türk Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı da, Seyfullah Türksoy’un en çetin dönemlerde Azerbaycan’ın yanında durduğunu, birlikte Karabağ cephesine gittiklerini, Karabağ Zaferinin hemen sonrasında Türkiye’deki ilk kutlama programını Seyfullah Türksoy’un gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “ Seyfullah kardeşim bu madalyayı fazlasıyla haketmiştir. Birlikte inşallah yeni çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Açıklama yok.

İpekyolu Kamu Diplomasisisi ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Başkanı Dr. Seyfullah Türksoy da şu görüşlere yer verdi:
“Beni madalyayla onurlandıran Avrupa Azerbaycanlılar Kongre Merkezi Başkanı Sahil Gasımov beye teşekkür ediyorum. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü anısına, Şuşa Beyannamesi’nin yıldönümünde verilen bu ödül, almış olduğum ödüller arasında benim için için özel bir önem arzediyor. Çünkü Avrupa Azerbaycanlılar Kongre Merkezi çok ciddi çalışan ve büyük işler gören bir kuruluş. ATEV’de gerçekleşen tören sırasında, benim ve başkanı olduğum İpekyolu Kamu Diplomasisisi Teşkilatı hakkında güzel sözlerinden dolayı Sayın Sahil Gasımov ‘a ve ATEV Başkanı Sn. Tenzile Rüstemhanlı’ya teşekkür ederim.”

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

 

REKLAM ALANI