Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE, KÜTÜPHANELER HAFTASI’NI KUTLADI

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE, KÜTÜPHANELER HAFTASI’NI KUTLADI
01.04.2021
A+
A-

Türkiye Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Beşiktepe, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bilgi ve teknoloji toplumu olarak adlandırılan günümüzde ekonomik refah seviyesi ulaşmak, toplumların gelişmesi açısında bilgi değerli ve önemlidir. Yaratılanların en kıymetlisi insan, insanı diğer canlılardan ayıran en temel özelliği ise düşünebilme yeteneği, bilgiyi üretebilme ve kullanabilme becerisidir.

Büyük çabalar neticesinde elde edilen bilgi kıymetlidir. Bilginin kullanılması, sürekliliğinin sağlanabilmesi ise yazıyla olmuştur. Bu anlamda bilgi kaynaklarımız arasında özel, önemli ve değerli bir yere sahip olan kütüphaneler, bilgi toplumu olma yolundaki vazgeçilmez kurumlarımızdan birisidir. Kütüphaneler, toplumumuz değeri, kültür ve medeniyetimizin birikimini yansıtan en önemli hazinemizdir. Bir milletin hafızasını oluşturur. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi her alanda. Geçmişimizi, geleceğe taşıyan, gençlerimize ışık tutan birer köprüdür. Bu sebeple, günümüzün bilgi birikimini ve teknolojisini gelecek kuşaklarımıza aktarmak için kütüphanelerimizin değerini anlamalıyız. Gençlerimizi okumaya yönlendirmeliyiz.

Okumayı erken yaşta sevdirmeliyiz. Kütüphanelerdeki kaynaklar en modern imkânlarla ve en iyi şekilde okuyucularımızın istifadesine sunulmalıdır. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz, çocuklarımızın yetişmesine, aziz milletimizin bilgi ve birikimlerinin artmasına, toplum ve vatandaşlık bilincinin güçlenmesine yaptığı katkılarla kütüphanelerimiz önemli görevler üstlenmektedir. Biz, alimi cennet ağacı kitapları da o ağacın meyveleri olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Kütüphanelerimiz insanlığın ortak hafızalarıdır.

Bu vesile ile Kütüphanecilik haftasını kutlar, Millet Kütüphanemizde bir kez daha emeği geçenleri tebrik ederek, Millet Kütüphanesi’nin Ankara’ya, Türkiye’ye ve tüm dünyaya hayırlı olmasını dilerim.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI