Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Valimiz Yavuz Selim Köşger, Bayramlaşma Programları Gerçekleştirdi

Valimiz Yavuz Selim Köşger, Bayramlaşma Programları Gerçekleştirdi

Valimiz Yavuz Selim Köşger, Bayramlaşma Programları Gerçekleştirdi

Valimiz Yavuz Selim Köşger, Ramazan Bayramı’nın 1. gününde, vatandaşlarımıza yönelik bayramlaşma programları gerçekleştirdi.

İlk olarak Hisar Camisi’nde kılınan bayram namazının ardından cami çıkışında hemşehrilerimiz ile bayramlaşan Valimiz Köşger, daha sonra şehit ailelerimizi evlerinde ziyaret etti. Şehit Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci’nin Gaziemir, Şehit Polis Memuru Mehmet Çelik’in ise Kemalpaşa’da ikamet eden aileleriyle bir araya gelen Valimiz Köşger, ailelere bayram tebriklerini iletti.

Bayram ziyaretlerine, Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi ile devam eden Valimiz Köşger, burada da 30 Ekim depreminin ardından konteyner kentte kalan vatandaşlarımızın bayramını kutladı. Depremzede vatandaşlarımızın taleplerini de dinleyen Valimiz Köşger, kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla ilgilenerek bayram harçlığı dağıttı.

Bayram ziyaretlerini takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Valimiz Köşger, “Devletimiz depremzede vatandaşlarımız için bütün imkânlarını seferber etti. Vatandaşlarımızın afet sonrasında hayat şartlarının en kısa sürede daha iyi hale gelmesi için elden gelenin en iyisi yapılmaya çalışılıyor. Burada, konteyner kentte 298 ailemiz var. Bunların bir kısmının evleri ağır, bir kısmının orta hasarlıdır. Onların hayat standartlarını yükseltebilmek için ne gerekiyorsa yapılıyor. Yurtlarından, yuvalarından, komşularından oldular ama burada yeni bir hayat kuruldu. Biz de onların yalnız olmadığını, devletimizin yanlarında olduğunu hissettirmek için bayramlaştık. Memnuniyet ifade ediyorlar. Çeşitli talepler var. Bütün taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Elden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Ekiplerimiz özveriyle çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Bayraklı Şehir Hastanesi yanındaki rezerv alanda başlatılan konutlarla ilgili çalışmalara ilişkin değerlendirmede de bulunan Valimiz Köşger, “Rezerv alanında hafriyat çalışmaları hızla devam ediyor. Öncelikle ağustos ayına yetiştirilmeye çalışılıyor proje alanındaki bazı binalar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da gelip teslim edeceğini ifade ediyor. İnşallah ağustos ayına proje alanındaki, daha sonra yıl sonuna kadar rezerv alanındaki binalar hak sahibi olan vatandaşlarımıza yetiştirilmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Valimiz Yavuz Selim Köşger, Ramazan Bayramı’nı kutladığı tüm hemşehrilerimize sağlık ve mutlulukla nice bayramlar diledi.
Kaynak:http://www.izmir.gov.tr

REKLAM ALANI