Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C

Konya Büyükşehir’in Konyaspor’a Kazandıracağı Yeni Tesisisin Temeli Atıldı

Konya Büyükşehir’in Konyaspor’a Kazandıracağı Yeni Tesisisin Temeli Atıldı
06.12.2021
A+
A-

Konya Büyükşehir’in Konyaspor’a Kazandıracağı Yeni Tesisisin Temeli Atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Konyaspor Kayacık Tesisleri’nin temeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla atıldı. Yeni tesisin hayırlı olmasını dileyen Bakan Kurum, “Konyaspor, Konya’mızın birlik ve beraberliğinin 100 yıllık ortak paydasıdır. Konya’mızın marka değerine değer katacak bu muhteşem tesisle yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Konya’mızın en önemli değerlerinden olan Konyaspor’umuzu daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacak çok önemli bir tesisin yatırımını yapıyoruz.” dedi. Konyaspor’un şehrin en önemli markalarından birisi olduğunu ve elde ettiği başarılarla tüm Türkiye’nin ilgisini çeken bir takım haline geldiğini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 31 milyon 250 bin liraya mal olacak yeni Konyaspor tesislerini 2022 yılı yaz aylarına kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak Konyaspor Kayacık Tesisleri’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Ankara Yolu Kayacık mevkiinde düzenlenen temel atma programının açılışında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Konya’da böyle bir tesisin yapılması ve alt yapıdaki çocukların buraya geçecek olmasının çok büyük bir adım olduğunu belirterek, “Umarım sadece Konya ile sınırlı kalmayan bir girişim olur ve çok daha farklı şehirlerimizde çok daha fazla çocuğumuzun eğitim alması ve Türk futboluna kazandırılması noktasında bir ivme kazandırır. Tesislerin yapımında başta sayın bakanımıza ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Konya şehrine ve Türk futboluna hayırlı olsun.” dedi.

“A TAKIMIMIZ İLE AKADEMİMİZİ AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTURACAĞIZ”

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, “2022 yılının Konyaspor’un 100’üncü yılı olduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından inşa edilecek yeni tesis ile birlikte Avrupa standartlarına ulaşacak bir kulüp yapma gayretimiz var. Tamamen Avrupa modelini hayata geçireceğimiz yeni tesisimizde A takımımız ile akademimizi aynı çatı altında buluşturacağız. Kulübümüzü dünya standartlarına taşıyacak bu tesisin planlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“KONYA’YI SPOR ŞEHRİ HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’yı tam manasıyla bir spor şehri haline getirmek için onlarca çalışma yürüttüklerini belirterek, yapılan tüm çalışmaların meyvelerini en iyi şekilde topladıklarını dile getirdi.

“KONYA’MIZIN EN ÖNEMLİ MARKALARINDAN BİRİSİ KONYASPOR’DUR”

Konyaspor’un şehrin en önemli markalarından birisi olduğunu ve elde ettiği başarılarla tüm Türkiye’nin ilgisini çeken bir takım haline geldiğini kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti: “Bu başarıda en önemli unsur; tesisleşme ve Konya Büyükşehir Stadyumu’nun yapılmış olmasıdır. Yeni stat ile birlikte Konyaspor taraftarı ön plana çıkmış, coşkusu ve nezaketi ile Türkiye’ye örnek olmuştur. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanında olduğumuz Konyaspor’umuza KAFEM ve BEYSU sponsorlukları ile desteğimizi sürdürüyoruz. Bugün temelini atacağımız tesisimiz 7.300 m² inşaat alanına sahip olacak; bodrum, zemin ve artı iki kat olmak üzere toplamda 4 kattan oluşacak. 31 milyon 250 bin liraya mal olacak tesisimizin içerisinde; teknik direktör odası, sportif direktör odası, spor ve sporcuya yönelik tesis odaları, dinlenme alanları, düşük yer çekimli koşu çalışma alanı ve fitness salonu yer alacak.”

“KONYASPOR’A DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konyaspor’un 100. yılına yakışır bir eser olacak; çok amaçlı ve kulüp ihtiyaçlarına yönelik kullanılacak Konyaspor Kayacık Tesisleri’ni önümüzdeki yıl yaz aylarında tamamlayarak kullanımına sunmayı planladıkları belirten Başkan Altay, Konyaspor’un başarılarını en iyi şekilde sürdürebilmesi için kulübe her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Altay konuşmasının sonunda Konya’ya ve Konyaspor’a her zaman en büyük desteği sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a da tüm Konyalıları adına teşekkür ederek, yeni tesisin Konyaspor’a ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

“OLUŞAN GÜZEL HAVANIN DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Edem, “Büyükşehir Belediye Başkanımız her tarafta hizmetlerini gösteriyor. Konyaspor’a da gelecek adına gençlerimizden Süper Lig’deki takımımıza her yönüyle hizmet edecek tesisleri hayata geçireceği için teşekkür ediyorum. Fatih Başkan’la yakalanan bu heyecanın, İlhan Hocam’la oluşan bu güzel havanın inşallah devam etmesini diliyorum. İnşallah daha güzel gelecek hepimizi bekliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

VALİ ÖZKAN YENİ TESİSİN HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Spor ve futbol alanında da gençlere yapılacak hizmetleri iyileştirme yönündeki çalışmalar yürüten bakanımıza teşekkür ediyoruz. Belediyelerimizin bu noktadaki imkan ve kabiliyetini gençlerimizin hizmetine sunuyor olması, insana dokunuyor olması da çok kıymetli. Fiziki altyapıyla beraber nitelikli insan kaynaklarıyla buluşmak önemli. Bu anlamda hem teknik ekip hem yönetim olarak çok iyi bir insan kaynağına ulaşmışız. Konya’daki bu birlik ve bütünlük, fiziki altyapı, insan kaynakları ve güzel koordinasyonla güzel neticeleri elde edeceğiz; Konya’mıza ve milletimize hediye edeceğiz. Tesislerin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“KONYA VE KONYASPOR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya ve Konyaspor için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, yeni tesislerle Konyaspor’un emanet edileceği çocukların ve gençlerin, 100’üncü yılda Konyaspor’u başarıdan başarıya koşturacaklarını belirtti. Bakan Kurum, “Eminiz ki gençlerimiz hem Konyaspor’umuza hem de ülke sporuna çok ciddi katkılar sağlayacak. Biz de onlar için, geleceğimiz için yapılması gerekenleri bir bir yapmaya gayret göstereceğiz.” dedi.

Temelini atacakları tesisin Konya ve ülke sporu için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sürdüren Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin dört bir yanında 81 şehrimizi kalkındıracak çevre dostu projelerimizi, yine medeniyetimizi yaşatan, tarihimizi, kültürümüzü gün yüzüne çıkaran çevreye saygılı iklim dostu şehirler vizyonu doğrultusunda projelerimizi hayata geçiriyoruz.” dedi.

“2023’ÜN KONYA’SI, 2053’ÜN KONYA’SI ÇOK DAHA SAĞLAM TEMELLERE OTURACAK”

Konya’nın 31 ilçesinde çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Bakan Kurum, “Bir taraftan da millet bahçeleriyle hem Konya’mızın hem de ilçelerimizin yeşil alan miktarını artırırken diğer taraftan da bin yıllık ecdat mirası Alaaddin Tepesi’nin çevresinde oluşan görüntü kirliliğini kaldırıyoruz. Hava kalitesini iyileştirmek için Büyükşehir Belediyemizle bakanlığımız önemli bir proje yürütüyor. Ekolojik koridorlar oluşturuyoruz, bisiklet yollarımızın miktarını artırıyoruz. Bu anlamda Konya’mızın iklim dostu yeşil dönüşümünü yine Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 2053 net sıfır emisyon hedefiyle hızlandırmış oluyoruz. Yine Konya’mızın tamamında sosyal konutlar inşa ederken diğer taraftan belediyelerimizle birlikte ilçelerimizin hemen hemen her noktasında dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz. Özellikle sanayi alanlarının dönüşümü noktasında da Konya’mızda çok özel, çok önemli projeler yürütüyoruz. Köhneleşmiş sanayi alanlarını şehrimizin dışında çıkarıyoruz. Bunları yaptığımızda inşallah 2023’ün Konya’sı, 2053’ün Konya’sı çok daha sağlam temellere oturacak.” diye belirtti.

“ALTYAPIDAN YETİŞEN YAVRULARIMIZ HER ALANDA ÜLKEMİZİ, KONYA’MIZI TEMSİL ETSİNLER”

Spor, eğitim, kültür, sanayi olmak üzere tüm sektörleri desteklediklerini desteklemeye de devam edeceklerini aktaran Kurum, “Bugün de Konya’mızın marka değerine değer katacak bu muhteşem tesisle yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Konya’mızın en önemli değerlerinden olan Konyaspor’umuzu daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacak çok önemli bir tesisin yatırımını yapıyoruz. İstiyoruz ki arkada oturan gençlerimizi hem Konyaspor’umuza hizmet etsin hem milli takımımıza hizmet etsin. Ülkenin spor faaliyetleri anlamında Konyasporlu futbolcularımız, altyapıdan yetişen yavrularımız her alanda ülkemizi, Konya’mızı temsil etsinler istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KONYA’MIZIN GELECEĞİ İÇİN HEP BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ”

Bakan Kurum sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya’mız için Konya’mızın geleceği için hep birlikte hareket ediyoruz. Konyaspor da bu anlamda bizim en önemli değerimiz. İşte aslında bu uyumun bir yansıması da bugün Karatay, Meram, Selçuklu belediyelerimiz de bu tesisimize gençlerimizin daha iyi şartlarda spor yapabilmesi için üç tane antrenman sahası yapacak. Burada hem Konya Büyükşehir Belediyemizin hem de diğer ilçelerimizin bir bütünlük içinde herkesin taşın altına elini koyarak destek olduğu bir süreci yürütüyoruz. İnşaatını da önümüzdeki sezona yetiştirmek istiyoruz. İnşallah 2022 yılı Temmuz ayında yani 1 yıldan kısa bir sürede tamamlandıktan sonra hizmet verecek. Bu inşa edeceğimiz modern tesisimizde nice dürüst, ahlaklı birbirinden değerli gençlerimiz yetişecek. İnşallah 100’üncü yılımızda böyle bir tesisi Konyaspor’umuza kazandırmış olacağız.”

“KONYASPOR, KONYA’MIZIN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN 100 YILLIK ORTAK PAYDASIDIR”

Bu şehrin bir evladı olarak her zaman Konyasporlu olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Bakan Kurum, “Konyaspor, Konya’mızın birlik ve beraberliğinin 100 yıllık ortak paydasıdır. Konyaspor’un bir Anadolu kulübü olarak önümüzdeki süreçte Avrupa kupalarına katılabilmesini, Milli Takımımıza futbolcu kazandırabilmesini hakikaten çok arzu ediyoruz. Ben inanıyorum ki Konyaspor bu yıl da ligde zirveyi zorlayacaktır. 42 bin kişilik stadıyla, taraftarıyla, yeni tesisleriyle, yöneticileriyle, teknik kadrosuyla, şehriyle inşallah bir bütün olarak Konyaspor’umuz bunu başarabilir.” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Konyaspor’un yeni tesisinin temeli atıldı.

kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8270

REKLAM ALANI